Okullararası Puanlı Atletizm İl Birinciliği Yarışları başladı. Atletizm İl Temsilcisi Fesih Doğan, katılımın bir hayli yoğun olduğunu söyledi.
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Okullararası Puanlı Atletizm İl Birinciliği yarışları Atletizm Tartan Pisti’nde başladı.
Okullararası Puanlı Atletizm İl Birinciliği Yarışları’na Erzurum şehir merkezindeki okulların yanı sıra ilçelerden 200’ü aşkın sporcu katıldı. Atletizm İl Temsilcisi Fesih Doğan, Küçükler, Yıldızlar ve Liseli Gençlerin yarıştığı müsabakalarda koşular, atmalar ve atlamalar gibi branşlarda 100 metre, 200 metre, 400 metre, 800 metre, bin 500 metre, beş bin metre, 100 metre engelli, 110 metre engelli, 3 bin metre engelli, 4x100 metre bayrak yarışı, 4x400 metre bayrak yarışı, İsveç bayrağı, fırlatma topu, disk atma, çekiç atma, gülle atma, cirit atma, uzun atlama, üç adım atlama, yüksek atlama ve ciritle atlamalarda sporcuların mücadele ettiğini söyledi. Doğan, yarışmaların 2 gün boyunca süreceğini ifade etti.
SOĞUK HAVAYA RAĞMEN YARIŞLAR NEFES KESTİ
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Tartan Pisti’nde yapılan ve nefes kesen yarışlarda sporcular soğuk havaya rağmen dereceye girmek için yoğun bir mücadele sergiledi. Çok sayıda hakemin görev yaptığı Puanlı Atletizm İl Birinciliği müsabakalarına madalya savaşı yaşanırken, Erzurum’da yapılan Puanlı Atletizm Grup Yarışları’nda dereceye giren atletler grup şampiyonasında mücadele edecekler. Puanlı atletizm yarışları yarın yapılacak olan yarışlarla sona erecek.