Çanakkale’de aşçılık yapan 40 yaşındaki Gülsüm Eral, uzun süredir rahatsız olduğu kilolarından Beslenme ve Diyet Uzmanı Begüm Kuran sayesinde kurtuldu. Üstelik çok sevdiği içli köfteye de yasak gelmeden.
Gaziantepli olduğu için doğu mutfağına düşkün olduğunu söyleyen Gülsüm Eral, yemek konusunda hiçbir kısıtlama yaşamadan nasıl kilo verdiğini anlattı. 1 ayda 82 kilodan 74 kiloya inen Eral’ın hedefi ise 11 kilo daha vererek 63 kiloya inmek.
ZAYIFLAMA İLAÇLARI FAYDA ETMEDİ
Daha önceleri zayıflama hapları kullandığını belirten Gülsüm Eral, ilaçların hiçbir faydası olmadığını söyleyerek, “Kullandığım ilaçların hiçbir faydasını görmedim. Beslenme ve Diyet Uzmanı Begüm hanımın sayesinde hekim kontrolünde kullandığım şeker ve tansiyon ilaçlarını da artık çöpe attım. Ayrıca, çok sevdiğim içli köfte ve tatlı ürünlerine de hiçbir yasak gelmedi” dedi.
Başkent Ankara’da 3.5 yıldır Beslenme ve Diyet Uzmanlığı görevini başarıyla yürüten 26 yaşındaki Begüm Kuran, genç yaşına rağmen Milletvekilleri ve bürokratlara danışmalık yaptı. Çanakkale’ye 1 ay önce gelmesine rağmen adından sıkça söz ettirmeyi başaran Kuran, ön görüşmeleri de ücretsiz yapıyor.
TATLIYI BİLE KESMEDEN KİLO VERDİ
Danışanlarının yemek alışkanlıklarına göre programlar hazırladığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Begüm Kuran, “Gülsüm hanım Antep mutfağına çok düşkün. Kendisi için o yörenin mutfağına göre diyet programı hazırladık. İçli köfte ve tatlı yemeyi çok seviyor. Bunları kesmedik. Tatlı yediği günlerde ise birlikte yürüyüşler yaptık ve haftalık yemek listesi oluşturduk” diye konuştu.
Etiket okuma alışkanlığı diyet programı uyguladığı danışanlarına marketlerde alışveriş yaparken, etiket okuma alışkanlığı kazandırmanın öneminden bahseden Begüm Kuran, “ Gülsüm hanımla aynı zamanda marketten alışveriş yaparken etiket okuma (karbonhidrat, yağ, protein) alışkanlığı edindik. Özellikle kalori oranıyla diyet uygulamıyorum. Burada danışanlarımın kendilerini diyette olduğunu hissettirmeden kolaylıkla kilo vermelerini sağlıyorum” dedi.
Diyet Uzmanı Begüm Kuran, danışanlarına hiçbir ilaç önermediğini ve kullandıkları zayıflama ilaçları da varsa bunları çöpe attırdığını belirtti. Hekimlerle birlikte çalıştığını da sözlerine ekleyen Kuran, belirli aralıklarla kan ve çeşitli testlerin yapıldığını kaydetti.