Coşkun YAMAN/BALIKESİR, () - BALIKESİR'de kendilerini 'Genç İhvanlar' olarak adlandıran bir grup, bugün Paşa Camisi'nde cuma namazının ardından son günlerde artan terör olaylarını kınadı, terör örgütü PKK'yı da uyardı.
Genç İhvanlar cuma namazı sonrası cemaate Türk bayrağı dağıttı. Basın açıklaması öncesinde şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okundu, dua edildi. Basın açıklamasına katılanlar 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı attı.
İsmail Ağa tarikatına yakınlığıyla bilinen 'Genç İhvanlar' adına konuşan Ali Yılmaz şunları söyledi:
"Son dönemde artan terör olaylarına karşı tarafımızı belli etmek, saflarımızı sıklaştırmak, vatanımızın sahipsiz olmadığını göstermek ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan saldırıları kınamak amacıyla toplandık. Yüreklerimizi dağlayan elim hadiselerin yaşandığı şu zorlu günlerde hepimize düşen, bir kez daha birbirimize sımsıkı kenetlenmektir."
PKK'YA SESLENDİLER
Grup üyelerinden Ahmet Beyazçelik de basın açıklamasının ardından PKK ve sempatizanlarına seslenirken şöyle dedi:
"Aklınızı başınıza devşirin. Bu ülkede şehadete inanmış ve şehadeti arzulayan milyonlarca genç var. Bizler Kuvay-i Milliye kenti Balıkesir'imizin bugünkü gençleri olarak, atalarımızın başlattığı milli mücadeleyi sürdüreceğiz. Canımızı vatan, millet, bayrak ve Hz. Muhammed'in ümmedi uğruna seve seve vereceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Allah yar ve yardımcımız olsun."
Yaklaşık 30 kişinin katıldığı basın açıklaması şehitler için Fatiha okunmasıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI