İstanbul, 14 Eylül () - Avrupa’nın yedinci büyük lastik üreticisi Brisa’nın Lassa markası, global yolculuğunu sürdürürken İspanya’daki 41. mağazası Lipecar’ı Barcelona şehrinde açtı. Lassa markası, FC Barcelona ile dünya çapında 1 milyar kişiye erişebilecek.

Brisa, FC Barcelona Kulübü ile yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla tarihe geçerek küresel yolculuğuna güç katmış oldu. Bu anlaşma kapsamında Lassa, FC Barcelona’nın 4 branşta tüm salon takımlarının isim ve forma sponsorluğunu üstlenen ilk marka oldu. Lassa, 70’e yakın ülkede 120’den fazla tabelalı satış noktasında operasyonlarını sürdürüyor.

Barselona’nın Dreta de l'Eixample semtinde üç ana caddenin birleştiği stratejik bir noktada açılan 110 metrelik mağaza, binek, 4x4 ve ticari araç lastiklerinin satışının yanısıra, bakım ve servis hizmetleri sunuyor.

FC Barcelona’nın dünya çapında 1 milyardan fazla kişiye erişimi olduğu tahmin edilirken, Lassa markası da dört yıl boyunca bu sayıya ulaşmayı hedefliyor. Bu anlaşmayla beraber bir sezonda Camp Nou’yu ve salon müsabakalarının yapıldığı Palau Blaugrana’yı ziyaret eden 6 milyondan fazla turistin de lider Lassa markası ile tanışması sağlanacak. Sosyal medya platformlarında da dünyanın en çok takip edilen kulübü olarka bilinen olan FC Barcelona’nın 200 milyonun üzerinde sosyal medya takipçisi bulunuyor.

Lassa'nın 14 Eylül’de Barselona Camp Nou’da gerçekleşen açılışına Türkiye Cumhuriyeti Barselona Başkonsolosu Emir Salim Yüksel, Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, Brisa Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bayman, Brisa Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Halit Şensoy ve Lassa İspanya Distribütörü Safame Commercial Jesus Mesas gibi isimler konuk oldu. Toplantıda FC Barcelona arasındaki işbirliğinin detayları da kamuoyu ile paylaşıldı.

Açılışta yaptığı konuşmada global operasyonlarında İspanya’nın kendileri için çok önemli bir pazar olduğunu ifade eden Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, FC Barcelona Kulübü ile imzaladıkları sponsorluk anlaşmasıyla Lassa’yı anlatmak için önemli bir adım attıklarını düşündüğünü söyledi ve ekledi:

“Sadece İspanya’da değil, aktif olduğumuz bütün pazarlarda marka bilinirliğimizi ve imajımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz. Dünya çapında 124 mağazamızın 40’ının bulunduğu İspanya’da, 41’inci mağazamızı Barselona’da açıyoruz. İspanyol araç sahipleri ve sürücülerle Lassa’yı buluşturuyoruz. Lastik satış ve bakım hizmetlerini Lassa kalitesiyle sunmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye’den çıkan Lassa’nın global bir marka olma yolculuğunda Barselona’da yer almaktan mutluluk duyuyoruz.”

FC Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu da anlaşma hakkında “FC Barcelona olarak birden çok  spor branşında başarıyı hedefleyen bir kulübüz. Bu hedef doğrultusunda bir süredir, kulübümüz bünyesindeki tüm profesyonel branşlar için global partner arayışındaydık. Takımımızın gücüne güç katacak ve bizleri belirlediğimiz hedeflere yaklaştıracak bir partner bulduğumuz için çok mutluyuz. Kuşkusuz ki Lassa ile olan işbirliği, hem bizlerin hem de profesyonel branşlardaki tüm takımlarımızın hedefe giden yoldaki kararlılığını arttıracak, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyadaki varlığımızı güçlendirecektir” diye konuştu.

Bu iş birliği kapsamında Lassa markası aynı zamanda bir spor kulübünün tüm salon sporlarının isim sponsorluğunu üstlenen ilk Türk markası olarak da tarihe geçti. Lassa, 2019’a kadar FC Barcelona’nın “Global Resmi Lastik Partneri” olarak anılacak.

(Fotoğraflı)