Hatay’da hayırsever Bülent Küçükkaya tarafından ölen oğlunun adını yaşatmak amacıyla Hatay Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile okul protokolü imzalandı.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Defne ilçesi, Aşağıokçular Mahallesi’nde hayırsever Bülent Küçükkaya tarafından mülkiyeti Hazineye ait 120 ada 3 nolu parsel üzerine anaokulu yapılacağını belirtti.

Hatay Valisi Erdal Ata ise okul protokolleri imzalanması sırasında Türkiye’nin Hatay’ın en önemli sorunlarının başında eğitim konusunun geldiğini belirterek, "Her şeyden önceki okullarımızdaki bina yetersizlikleri, derslik açıklıkları, araç gereç ve personel açıklarının biran önce kapatılması gerekiyor. Devlet olarak, Milli Eğitim Bakanlığı olarak elimizdeki tüm imkanları seferber ediyoruz. Bu açıkların kapatılması, gençlerimizin, çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alması için, ancak genç bir nüfusumuz var, öğrenci sayımız sürekli artıyor. En fazla pay bütçeden milli eğitime ayrılmasına rağmen bu yapılan yatırımlarla ihtiyacı karşılamakta zorlanıyoruz. Dolayısıyla hem il genelinde hem de ülke genelinde hayırseverlerimizin eğitime yaptıkları katkılar bizim açımızdan çok çok önemli" dedi.

Hayırsever Bülent Küçükkaya ise okulun hızlı bir şekilde bitirileceğini belirtti.

Konuşmaların ardından, hayırsever Bülent Küçükkaya’nın yaptıracağı okulun protokolü imzalandı.