Diyarbakır’ın Dicle ilçesi Kaygısız Mahallesi Karagömü İlk-Ortaokulu düzenlenen bir törenle açıldı. Açılışa AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, İlçe Kaymakamı Remzi Kattaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüsamettin Atlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülnasır Ergüven, daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler, Kaygısız Mahallesi sakinleri katıldı.
Açılışa katılan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu yaptığı konuşmada, hükümet olarak eğitime birinci derecede önem verdiklerini ve bütçede birinci sırada eğitimi öne çıkardıklarını, ülkenin gelişimi için eğitimin önemli olduğunu, kendisinin de buraya yakın bir köyde ilkokulu okuduğunu, daha sonra okul olmadığı için ilçeye gitmek zorunda kaldığını söyledi. Ensarioğlu, şartların her geçen gün düzeldiğini ve bugün öğrenciler için köyde 8 derslikli bir okulun inşasının tamamlandığını ve okulun açılışını yapmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydetti.
Dicle Kaymakamı Remzi Kattaş ise yaptığı konuşmada, okulun açılışı için bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu, burada yetişecek öğrencilerin ülkem geleceği, kalkınması ve huzuru için katkı sağlayacaklarını dile getirdi.
Konuşmalardan sonra halk oyunları gösterisi sunuldu ve açılış yapıldı. Açılışa katılanlar sınıflarda öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra öğretmenlerin sorun ve sıkıntılarını dinledi.