Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından Muharrem ayı dolayısıyla ’Ehlibeyt Sevgisi ve Kerbela’ adlı program düzenlendi.

14 yıldır geleneksel olarak yapılan Ehlibeyt sevgisi ve Kerbela programının bu yılki konuğu Yazar Ömer Döngeloğlu ile İlahi Sanatçısı Mustafa Yılmaz oldu. Malatya Kongre ve Kültür merkezi Kemal Sunal Salonuna düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Girişte aşure ikramının yapıldığı program Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra söz alan il müftüsü Ümit Çimen, “Ortak sevinçlerimiz olduğu gibi ortak acılarımızda var. Kerbela’yı iyi idrak etmemiz lazım. Günümüzde halen İslam coğrafyasında Kerbelalar yaşanıyor. Bizler Kerbela’lardan yeteri kadar ibret alamamışız” dedi.

Çimen’in ardından söz alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise “Bu gün yeryüzünde, İslam coğrafyasının her noktasında, Müslümanların işkenceye ve zulme maruz kaldığını görüyoruz. Bugün yaşananlar bizlere geçmişten yeteri kadar ders almadığımızı gösteriyor” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sahne alan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’da Malatyalılarla yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek katılanlara teşekkür etti. Kerbela’nın tarihi ile ilgili detaylı bilgiler sunan Döngeloğlu, Muharrem ayı ve Ehlibeyt sevgisini anlattı.

Döngeloğlu’nun anlatımı ile adeta Kerbela’yı yeniden yaşayan dinleyiciler sonrasında ilahi sanatçısı Mustafa Yılmaz’ın ezgileri ile hüzünlendiler.

Programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın ile sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.