Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Gönül Elçileri projesi kapsamında “Kadın İçin Mesleki Eğitim” tanıtım toplantısı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Vali Yardımcıları Ali Çetin ve Günhan Yazar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, EESOB Başkanı Ekrem Birsen, ETO Başkan Yardımcısı A. İskender Doğan ve ilgililer katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Tuna, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan Gönül Elçileri projesinin çok güzel bir çalışma olduğunu belirterek, Tüm kurumlar arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlanması ile Eskişehir’de var olan Gönül Elçileri potansiyelinin de projeye dâhil edilmesiyle çalışmaların hız kazanacağını kaydetti. Vali Tuna,“Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ve destek veren STK’ lar, işbirliği içinde yapacakları çalışmalar ile projenin daha etkin ve verimli bir şekilde oluşmasına katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Eskişehir halkının bu projeye büyük destek vereceğine inandığını söyleyen Vali Tuna, herhangi bir nedenle eğitimine ara vermek zorunda kalan başta bayan ve kız çocukları olmak üzere tüm dezavantajlı gurupların mesleki liselere ve açık liselere kayıtları yapılarak, kadınlara eğitim desteğinin verilmesi yönünde önemli bir adımın atıldığını söyledi.

‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim’ çalışmalarının yanında, Eskişehir genelinde koruyucu aile sisteminin yaygınlaştırılması yönündeki çalışmalarında devam ettiğini kaydeden Vali Tuna, toplantıya katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Daha sonra Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın, toplantının konusu olan “Kadın İçin Mesleki Eğitim” projesini sinevizyondan yaptığı sunumla anlattı.