65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası ödemelerine zam! 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası ödemelerine zam!

Emekli ikramiyesi geçen yıl 2 bin TL çıkartılmış ve 2023’te tüm emeklilere iki bayramda toplam 4 bin TL ödenmişti. Bununla beraber Cumhuriyet’in 100. Yılına özel 5 bin TL ikramiye verilen emekliler toplamda 9 bin TL ödeme almıştı. Emekli maaşlarına yapılan zamlar sonrasında 2024 için bayram ikramiyesi de artmış oldu. Emekli bayram ikramiyesi 2024’te toplamda 6 bin TL oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusuyla beraber, bayram ikramiyesi miktarı yüzde 50 artış göstererek 2 bin TL'den 3 bin TL'ye yükseltildi. Bu gelişmenin ardından ikramiyenin ödeme tarihleri ve diğer ayrıntılar büyük bir merak konusu oldu.

Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin TL’ye çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı 8. Yargı Paketi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Böylelikle emekliler bu yıl her iki bayramda da 3’er bin TL olacak şekilde toplam 6000 TL emekli ikramiyesi alacaklar.

Emeklilik hakkına sahip olmayan EYT'lilerin bayram ikramiyesinden yararlanabilmeleri amacıyla belirli bir süre içerisinde başvuru yapmaları gerekmektedir. Belirlenen sürenin kesin son tarihi belirlendi ve EYT'lilerin dilekçelerini bu tarih itibariyle teslim etmeleri gerekmektedir.

Emeklilik hakkına sahip olmayan EYT'lilerin bayram ikramiyesinden faydalanabilmeleri için en son tarih 31 Mart 2024 olarak açıklandı. Bu tarihe kadar emeklilik dilekçesini SGK'ya vermeyenler, 1 Nisan 2024’ten sonra başvuruda bulunmaları halinde Ramazan Bayramı ikramiyesinden faydalanamayacak.

Ramazan Bayramı, 10-12 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. Bu kapsamda, 3 bin TL'lik ikramiye ödemeleri 1-9 Nisan tarihleri arasında yapılmış olacak. Kurban Bayramı ikramiyesi ise 10-15 Haziran tarihlerinde ödenmesi planlanıyor

Dul ve yetim aylığı alan bireyler, bayram ikramiyesinden hak ediş oranları doğrultusunda yararlanacak. Yüzde 75 hak ediş oranına sahip olanlar 2 bin 250 TL, yüzde 50 hak ediş oranına sahip olanlar bin 500 TL, yüzde 25 hak ediş oranına sahip olanlar ise 750 TL bayram ikramiyesi alabilecek.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.