Atatepe Mahallesi TOKİ Konutları sakinleriyle birlikte ‘Yeşil Adım’ projesi kapsamında fidanları toprakla buluşturan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Yeşil Adım projesiyle ilçemizi daha yeşil bir hale getireceğiz” dedi.
Atakum Belediyesi tarafından sürdürülen ‘Yeşil Adım’ projesi kapsamında Atatepe Mahallesi TOKİ Konutlarında fidan dikimi gerçekleştirildi. Atakum Belediyesi Meclis Üyeleri ve Atatepe Mahallesi Muhtarı Hava Rendeci’nin yanı sıra mahalle sakinlerinin de katıldığı dikimde fidanları toprakla buluşturan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum’u daha yeşil bir hale getireceklerini söyledi.
“RUHSATTAN ÖNCE FİDAN DİKİLECEK”
Yeşil Adım projesi kapsamında Atakum İlçesinde yeni yapılan binalara daire ve dükkan sayısı kadar fidan dikme zorunluluğu getirdiklerini ifade eden Başkan Taşçı, bu zorunluluğa uymayanlara kesinlikle ruhsat verilmeyeceğine dikkat çekti. Başkan Taşçı, “Yeşil Adım projesi ilçemizin daha yeşil bir hale gelmesi, gelecek nesillere daha güzel bir Atakum bırakabilmek adına son derece önemlidir. Bu anlamda uygulamaya başladığımız günden bu yana geçen kısa sürede vatandaşlarımızdan büyük destek aldık. Proje başlarken dile getirdiğimiz gibi, fidan dikmeyenler Atakum Belediyesinden kesinlikle ruhsat alamayacak” diye konuştu.
“FİDANLARA KÜNYE TAKILACAK”
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, daha sonra mahalle sakinleriyle birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi. Fidanlara künyeler takılmasını ve her vatandaşın bir fidanı sahiplenmesini isteyen Başkan Taşçı, “Yeşili sahipleneceğiz. Çocuklarımızın geleceği için, bu fidanlarla çocuklarımız gibi ilgileneceğiz, koruyacağız. Dikilen her fidana bir künye takıp diken vatandaşımızın adıyla büyümesini istiyoruz. Yeşil Adım projesiyle birçok belediyeye örnek olduğumuzu duyuyorum. Bu anlamda örnek olmak, başta şehrimiz ve bölgemiz olmak üzere ülkemizin daha yeşil bir hale gelmesine katkı sağlamaktan dolayı mutluyuz” ifadelerini kullandı.