Vali Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda düzenlenen sertifika töreninde, Samsun'un bazı ilçelerinin deprem riskli bulunan yerler arasında olduğunu söyledi.

Samsun'da 337 muhtarın AFAD gönüllüsü olduğunu dile getiren Dağlı, "Muhtarlarıma teşekkür ediyorum. Son derece özverili, güzel bir eğitim olmuş. 2 bin 500 öğretmenimizi de AFAD destek gönüllüsü yapmak istiyoruz." dedi.

"12 KASIM'DA DEPREM TATBİKATI YAPILACAK"

AFAD Başkan Yardımcısı Uğur Sezer ise toplum olarak afetlerde bilinçli bir toplum olunduğunu vurgulayarak, "Biz gelene kadar afetle ilgili bilgileri ilk aktaracak olan muhtarlarımız. Muhtarlar bizim için çok önemlidir. Muhtarların afet konusunda bilinçli olması, tüm toplumun bilinçli olmasıdır. Risk azaltma konusunda daha gidecek yolumuz var." diye konuştu.

AA-20221026-29260355-29260351-SAMSUNDA_337_MUHTAR_AFAD_DESTEK_GONULLUSU_OLDU

VATANDAŞLAR DA KATILACAK

Sezer, 12 Kasım'da saat 19.57'de Türkiye genelinde deprem tatbikatı yapılacağına işaret ederek, "Tüm Türkiye'de aynı anda, 'çök, kapan, hayata tutun' söylemiyle evlerimizde tüm vatandaşlarımızın katılımıyla bir tatbikat gerçekleştireceğiz. Amacımız, deprem anında ne yapılmalı, doğru davranış nedir, onu anlatmak." ifadesini kullandı.

AFAD İl Müdürü Levent Uçarlı da il genelinde 10 binden fazla AFAD gönüllüsü bulunduğunu kaydetti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.