MASTÖB Ankara Şube Başkanı ve Evkur Yeni Malatyaspor Denetim Kurulu Üyesi Kamil Göksu, son dönemlerde kulüp başkanı Adil Gevrek ve Yeni Malatyaspor hakkında çıkan haberlere tepki göstererek Malatyalıların tek yürek olması gerektiğini vurguladı.

11 yıl aradan sonra Süper Ligde Malatya’yı temsil eden bir takımın olduğunu ifade eden Göksu, ’Yeni Malatyaspor, Kulüp Başkan Adil Gevrek ve yönetiminin iş başına gelmesiyle büyük başarılar elde ederek üç yılda süper lige çıktı. Tabii bu süreç çok hızlı gelişmiştir’ dedi.

Göksu açıklamasını şöyle sürsürdürdü:

"Süratle gelişen başarıların sonuçlarına şehir hazır değil, kulübün tesisleri, altyapısı istenilen ve arzu edildiği gibi değil. Taraftarlar süper ligde oynayan takımlarına destek noktasında yeteri kadar organize değil, 25 bin kişilik stadyumda 10 bin kişiye oynayan bir takım var.

Tüm bu olumsuzlukları olumlu hale dönüştürmek için şehrin mülki amirleri, siyasileri, STK’ları, basın mensupları, iş adamları ve kanaat önderleri tek yürek olup bu kadar sürede bu seviyelere gelmiş takımlarına ve takımın yöneticilerine destek olmaları gerekiyor. Bu destek sonucu elbette şehrin takımının moral motivasyonu açısından çok önemli. Kameralar önünde sürekli yöneticileri aşağılamak, küçük görmek sadece o kişileri küçültmüyor şehrin takımını küçültüyor, şehri küçültüyor gelen teknik direktörün kafasındaki oluşan algıyı da siz tahmin edin. Şunu söylemek istiyorum yapılan o yayınlardan kimlerin zarar göreceğini de iyi bilmemiz gerekiyor.

Bundan sonra herkesin üzerine önemli görevler düşüyor. Her kim ki yaptığı eylem ve davranışlarla milyonların takip ettiği, galip gelince sevindiği, yenilince üzüldüğü şehrimizin ortak paydası Yeni Malatyaspor’umuza zarar verir, işte o kişilerin kamuoyu önünde hesap vermesi lazım.

Önümüzde çok önemli bir deplasman maçımız var Fenerbahçe ile. Bu maçta İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizin ve taraftarlarımızın tribünlerde yerlerini alarak takımlarına sahip çıkacaklarına inancım tamdır.’