21 Mart Pazartesi Günü Samsun'da Okullar Tatil Mi? İl genelinde etkili olan kar yağışının ardından binlerce öğrenci ve velinin gözü kulağı "Samsun'da okullar tatil mi?" sorusuna çevrildi

SAMSUN'DA OKULLAR YARIN TATİL Mİ?

Samsun'da etkili olan ve 18 Mart Cuma günü okulların tatil olmasına neden olan kar yağışının devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Öğrenciler ve veliler ise "Samsun'da okullar tatil mi?" sorusuna yanıt aramaya başladı. 

Henüz İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Valiliği'nden konuya ilişkin açıklama yapılmadı. 


Samsun Valiliği 21 Mart Pazartesi günü tatil edilen okulları ve ilçeleri açıkladı.


Alaçam

Kar yağışı ve buzlanma nedeni ile; 21 Mart 2022 Pazartesi günü Ş.Uzman Onbaşı Şükrü Elibol ilkokulu ve Kızlan Ortaokulu tatil edilmiştir. Öğrencilerin izinli sayılarak uzaktan eğitim yapılmasına, Ayrıca; Yoğunpelit, Yoğunpelit Sarıgöl, Örenli, Kalukkaraçukur, Gökçeağaç oymağı, Bahşioymagi, Güvenli merkez, Ortaköy, Kalukdemirci, Yukarıkoçlu, Köseköy mahallesinden ilköğretim, orta ögretim okullarına ve özel eğitim sınıfına 21 Mart 2022 Pazartesi günü taşıma yapılmayacaktır.


Asarcık

İlçemizde yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle 21.03.2022 Pazartesi yüz yüze eğitime ara verilmiş olup uzaktan eğitime devam edilecektir.


Ayvacık

Ayvacık ilçemizde yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle 21.03.2022 Pazartesi günü tüm eğitim kurumlarında bir gün süreyle yüz yüze eğitime ara verilmiş olup uzaktan eğitime devam edilecektir.


Bafra

Bafra İlçe Hıfzısıhha Kurulunca ; 1-)Kolay Anadolu Lisesi, Kolay Ortaokulu ve Neyzen Tevfik İlkokulunda kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle 21 Mart 2022 Pazartesi günü 1 (bir) gün yüz yüze eğitim-öğretime ara verilerek uzaktan eğitim yapılmasına;


2- Meşelitürkmenler Mahallesi ile Kodaman ve Kadıoğlu Mevkilerinden Başaran Cengiz Baygül Mevki, Akalan Aparı Mevki, Esençay, Esençay Taraklıçukur Mevki, Kabaçukur Mevki Kapıkaya, Tırlaklar Mevki, Dikencik, Darboğaz Okçular-Alaçam Mevki ve Bengü Mahallesinde gelen ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin, halk eğitim merkezi kursiyerlerinin , kişisel gelişim, özel öğretim kursu ve özel rehabilitasyon merkezi öğrencileri ile taşımalı eğitim kapsamında olup olumsuz hava şartları nedeniyle okullarına ulaşamayan öğrencilerin idari izinli sayılmasına karar verilmiştir.


Canik

Canik ilçemizde devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ;


Gökçepınar, Başalan, Gödekli, Düzardıç, Hacınaipli, Tuzaklı, Gölalan, Başkonak ve Demirci ilk-Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulları 21.03.2022 pazartesi günü tatil edilmiştir. Şehir merkezindeki ilk,orta, lise ve Özel Eğitim okullarımıza yüksek mahallelerimizden taşıma gelen öğrenciler izinli sayılacaktır. Tatil edilen okullarımızda uzaktan eğitim yapılacaktır.


Çarşamba

Çarşamba ilçemizde 21/03/2022(yarın) tarihinde bölgemizde yoğun kar yağışı ve buzlanma beklenmektedir. Bu sebeple Gökçeçekmak, Gülören, Kabaceviz okullarımızın 1 gün süreyle uzaktan eğitime geçmesine ,orta öğretim /özel eğitim okullarımızda ise Konukluk,Aşağı musalla, Bezirgan, Gökçeçakmak, Gülören, Karakaya, Köroğlu, Eğridere, Ulupınar, Selimiye, Güldere, Gökçeçakmak Değincek, Kestanepınar, Çatak, Soğucak, Ordubaşı Güzergahından taşınan öğrencilerin 1 gün izinli sayılarak taşıma yapılmamasına karar verilmiştir.


Havza

İlçemizde devam eden kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tüm köy okullarımızda, Muzaffer Tahmaz İş Eğitim ve Uygulama okulunda, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde, Resmi Özel Eğitim sınıflarında 21.03.2022 Pazartesi günü Yüz yüze Eğitime ara verilmiştir. Uzaktan eğitim yapılacaktır. Ayrıca Şehir merkezine köylerden taşımalı sistemle gelen tüm kademe öğrenciler izinli sayılacaktır.


Kavak

Kavak ilçemizde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Akbelen Ortaokulu Emirli ilk ortaokulu Çakallı ilk ortaokulu Mahmutbeyli ilkokulunda ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde 21.03.2022 pazartesi günü eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir. İlçe merkezine taşımalı gelen öğrencilerimiz izinli sayılacaktır


Ladik

İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle meteorolojik veriler, sağlık ve ulaşım şartlarının birlikte değerlendirilmesi sonucunda İlçe Hıfzıssıhha kararı doğrultusunda tüm eğitim kurumlarımızda 21 Mart 2022 pazartesi günü 1 gün süreyle yüz yüze eğitime ara verilmiştir.


Ondokuzmayıs

19 Mayıs ilçesinde yüksek kesimlerde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Kösedik İlk/Ortaokulu ve Kuşkayası İlk/Ortaokulu ve Karagöl Şehit Arif Çetin İlk/Ortaokulunda 21 Mart 2022 pazartesi günü 1(bir) gün sureyle eğitim öğretime ara verilerek uzaktan eğitime devam edilmesi, ayrıca Kösedik, Aydınpınar, Ormancık, Yeşilyurt, Cerekli, Fındıklı, Kertme, Elmaçukuru Çalmasak, Düzköy, Karagöl, Çiftlik Mahallelerimizden gelen taşımalı öğrencilerin 21 mart 2022 tarihinde 1(bir) gün sureyle izinli sayılmaları, yukarıda sayılanların dışında kalan okullarımızda eğitim öğretime devam edilmesi


Salıpazarı

Tahnal ve Konakören İlk/Ortaokulumuz ile Cevizli ve Kırgıl İlkokulumuzun yoğun kar yağışı ve buzlanmadan dolayı tamamında 21/03/2022 Pazartesi günü bir gün(1) süre ile ara verilmesi, taşıma merkezli diğer okullarımıza olumsuz hava şartlarından dolayı ulaşamayan öğrencilerimizin izinli sayılması kararı alınmıştır.



Tekkeköy

İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle; 21 Mart 2022 Pazartesi günü özel eğitim, ilkokul, ortaokul ve liselere taşıma ile gelen öğrenciler izinli sayılarak uzaktan eğitime devam edecekler. Ayrıca Yaylageriş, Güzelyurt, Sarıyurt Ali Osman Gür ve Yağbasan İlkokulu ve Ortaokulu tamamen tatil edilerek bu okullarda öğrenim gören öğrenciler izinli sayılarak uzaktan eğitim devam edecekler.



Terme


Terme ilçemizde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Ambartepe ilk /ortaokulu,Oğuzlu İlkokulu ve Şeyhli Ortaokulunda21 Mart 2022 Pazartesi günü bir gün süreyle yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitim yapılmasına karar verilmiştir. Bu bölgeler ile Kazımkarabekirpaşa , Kocaman başı, Kesikkaya, Erenköy, Yüksekyayla Mahalleleri ve kar ile buzlanma nedeniyle riskli veya ulaşım imkanı olmayan güzergahlardan İlk/Ortaokul/Lise/Özel Eğitim ve dengi okullara gelemeyen tüm taşımalı öğrencilerimiz izinli sayılmıştır. Kapanan okullarda uzaktan eğitim yapılacaktır.


SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.