KYK yurt kayıt ücretleri merak konusu oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından erişime açılan KYK yurt başvuruları 29 Ağustos - 2 Eylül 2023 tarihleri arasında alındı. Merakla beklenen KYK yurt sonuçları adayların erişimine açıldı. KYK yurt kayıt sürecine ilişkin arama motorlarında yapılan sorgulamalar bu gelişme sonrası hız kazandı. İşte KYK yurt kayıtları ile ilgili merak edilenler...

KYK YURT KAYIT BELGELERİ NELER?

KYK yurt kayıtları için öğrencilerden istenen belgeler değişiklik gösterebilir. Öğrenciler en doğru bilgiye yerleştikleri yurdun müdürlüklerinden ulaşabilir.

Genel olarak istenen kayıt belgeleri şunlardır;

4 adet vesikalık fotoğraf,

Kimlik fotokopisi,

IBAN numarası, (Yurttan ayrıldığınızda depozitoyu yatırmak için istenmektedir.)

Kan grubu,

KYK Yurt ücretini yatırdığınıza dair dekont,

Öncelik belgesi. (Başvuru belgesinde belirtilmiş ise)

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde 6 farklı KYK yurdu bulunuyor. Oda tipleri kalan kişi sayısı, yatak, çalışma masası vb. durumlara göre değişiyor. 2023-2024 KYK Yurt Ücretleri en düşük 345 liradan başlıyor. Aylık ücretler turt tipine göre 570 liraya kadar yükselebiliyor.

Yurt tiplerine göre güncel ücretler şu şekilde:

TİP1 - Ücret: 345 lira, Depozito: 855 lira

TİP2 - Ücret:405 lira, Depozito: 1020 lira

TİP3 - Ücret:405 lira, Depozito: 1020 lira

TİP4 - Ücret: 480 lira, Depozito: 1100 lira

TİP5 - Ücret:510 lira, Depozito: 1200 lira

TİP6 - Ücret: 570 lira, Depozito: 1365 lira

Kıbrıs - Ücret: 750 lira, Depozito: 1620 lira

KYK İLK KAYIT ÜCRETİ NEDİR?

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM’lerinde veya GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülmektedir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.