Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 4. hafta müsabakasında Mersin İdmanyurdu, sahasında konuk ettiği Centone Karagümrükspor’u 3-0 mağlup etti. Bu sonuçla Mersin İdmanyurdu, grupta liderliğe yükseldi.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kupada iddialarını devam ettirmeleri için bu maçı kazanmaları gerektiğini ifade ederek, "Kendi taraftarımızın önünde iyi futbol oynadık maçın başından sonuna kadar. İlk yarı girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik ama ikinci yarı gerçekten hem iyi oynadık hem oyunun kontrolünü elimize geçirdik ve istediğimiz neticeyi aldık. Şimdi iddiamız var. Şu anda da lideriz. Tabi oynayacağımız bir sürü maçımız var. Bu maçların ikinci yarı olması bizim için bir dezavantaj. Çünkü yine fikstürümüz çok kötü. Şimdi ligin ikinci yarısı Başakşehir ile deplasmanda oynayacağız arada kupa oynayacağız tekrar deplasmanda Beşiktaş ile oynayacağız. Bizim için işin gerçeği kupa o kadar önemli değil. Çünkü bizim bir tane sıkıntımız var inşallah gerçekleşmez. FIFA tarafından transfer yasağı getirilirse biz baya bir sıkıntı yaşayacağız. Onun için lig bizim için daha önemli. Bütün hedefimiz ligi iyi bir yerde bitirmek. Tek düşüncemiz o ama kupada da gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz" diye konuştu.
CENTONE KARAGÜMRÜKSPOR CEPHESİ
Centone Karagümrükspor Teknik Direktörü Ferruh Özgün, öncelikle Mersin İdmanyurdu’nu tebrik ederek, "Biz maçtan önce 3 puan için gelmiştik. Biliyorsunuz 3 puan alırsak gruptan çıkmayı garantiliyorduk. Yalnız istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. İkinci bölgede çok top kaptırdık. Rakibe çok alan bıraktık. 3. bölgede Mersin takımı çok rahat işler yaptı. İlk yarıyı berabere kapattık ama ikinci yarının başında çok basit bir hatadan dolayı gol yedik. Daha sonra da goller geldi. Bu grupta çok zor bir grup. Samsunspor hariç herkesin gruptan çıkma şansı var. Biz inşallah içeride Samsun’u yenip Bursaspor’da bir puan alırsak gruptan çıkmayı düşünüyoruz. İnşallah bunu başarırız" dedi.