Balyoz davasında çıkan tahliye kararının ardından sanık yakınları Silivri Cezaevi önünde beklemeye başladı. Cezaevine gelen sanıklardan Dursun Çiçek’in kızı ve avukatı İrem Çiçek, “Milletin gözünde aklanmış bir davaydı. Fakat bir hukuk kararı gerekiyordu ve bugün çıktı” dedi.
İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Balyoz davasındaki tüm sanıklar hakkında tahliye kararı verdi. Tahliye kararının ardından sanık yakınları cezaevlerine koştu. Silivri Cezaevi önünde toplanan sanık yakınları, tahliyeleri bekledi. Davanın sanıklarından emekli Albay Dursun Çiçek’in kızı ve avukatı İrem Çiçek de heyecanla cezaevi önünde bekledi. Çiçek, “İlk defa böyle bir karar ve ilk defa babamın özgür olacağı bir günde konuşuyoruz. İnanın bana çok uzun soluklu 5 yıldır devam eden büyük bir mücadele Verdi herkes. Tüm avukatlar, tüm sanıkların yakınları, çocuklar, hiç tanımadığımız bir sürü insan. En son dün geldiğimde yanımda Amerika’dan gelen çok sayıda mektubu babama götürdüm. Hiç tanımadığınız insanlar oturup mektup yazıyorlar ve içeriğe enerji vermek için bunu devamlı olarak yapıyorlar. Onun yüzden aslında milletin gözünde aklanmış bir davaydı. Fakat bir hukuk kararı gerekiyordu ve hukuk kararı bugün çıktı. Ben de artık babama sarılabileceğim” dedi.
“Babanızı görünce ilk ne söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine Çiçek, “Onu ne kadar çok sevdiğimi hissettireceğim” diye konuştu.
Bundan sonraki süreci de anlatan Çiçek, “Yeniden yargılamanın yolu açıldı. Artık bu yargılamalarda tüm kumpası ortaya çıkarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. En basit dijital verilerin bilirkişiye gönderilmesiyle alınacak rapor bile zaten bizim ne kadar haklı olduğumuzu gösterecektir” şeklinde konuştu.