Siirt Belediyesi Temizlik Müdürlüğü ekipleri, Doğan Mahallesi sakinlerinin, 10 yıldır yalnız yaşayan 75 yaşındaki Mehmet Ali Güral'ın evinde çöp biriktirdiği şikayeti üzerine olay yerinde inceleme başlattı. Belediye Temizlik Müdürlüğü ekipleri, yaşlı adamın evine girince şok bir manzara ile karşılaştı. Ekipler, nem ve rutubet içindeki evde yaşlı adamı, çobanların giydiği keçeden yapılan kepeneğe sarılı vaziyette çöplerin içinde uyurken buldu. Yetkililerin, topladığı çöpleri iki katlı evinde biriktiren yaşlı adama ısrarla, “Evindeki çöpleri temizleyeceğiz” demesine rağmen yaşlı adam evini boşaltmasına izin vermedi.

Güral, daha önce çobanlık yaptığı köyden Siirt şehir merkezine geldiğini, eşini yıllar önce kaybettiğinden tek başına bu evde yaşadığını söyledi. Güral, "Devlettin verdiği 3 aylık maaştan başka gelirim yok. Yemekleri de komşular veriyor" dedi.

Belediye yetkililerinin 'evindeki çöpleri boşaltacağız' demesine sinirlenen Güral, "Burada çöp falan yok. Burası benim evimdir. Ben hiçbir şey istemiyorum" diye konuştu.

Yaşlı adamı bir türlü ikna edemediklerini belirten Temizlik İşleri Müdürü Yunus Eriş ise, mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine evde yapılan incelemede iki katlı evin her tarafından çöp çıktığını tespit ettiklerini söyledi. Eriş, "İki katlı ev çöp dolu. Mahalle sakinleri de kokudan rahatsız, yaşlı adam ise kesinlikle evine girip çöplerin alınmasına izin vermiyor" dedi.

Yaşlı adamı ikna edemeyen belediye ekipleri bir süre sonra evden ayrıldı.