Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç, 7 Haziran seçimleri için büyükelçilik binasında kurulan sandıkta oyunu kullandı.
7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimi için Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği ve konsolosluklarda kurulan sandıklarda 16 Mayıs’tan itibaren Türk vatandaşları oylarını kullanıyor. ABD’de yaşayan Türk vatandaşları, seçimde başkent Washington’ın yanı sıra New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Boston ve Miami olmak üzere toplam 7 şehirde oy kullanabilecek. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği 31 Mayıs tarihine kadar 10.00 ile 19.00 saatleri arasında oy kullanabilecek seçmenlerin geçen yılki cumhurbaşkanı seçiminde olduğu gibi randevu almalarına gerek olmayacak. ABD’de ikamet edip, seçimler sırasında Türkiye’de bulunan Türkler ise gümrük kapılarında veya havaalanlarında sandık başına gidebilecek. Bu noktalarda oy kullanmayanlar gittikleri yerde YSK’nın listesinde yer alan kendilerine en yakın gümrük kapılarında da oy kullanabilecek.
Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç da, büyükelçilik binasında kurulan sandıkta oyunu kullandı. Büyükelçi Kılıç yaptığı açıklamada, “Seçimlerin 3. günü, vatandaşlarımıza yaptığımız çağrıya kendimiz uyarak demokratik hakkımızı kullandık, oyumuzu biraz önce attık. Ben seçimlerin sonuçlarının ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sevindirici olan geçen sene cumhurbaşkanlığı seçimlerinden daha fazla ol kullanıldı. İnşallah önümüzdeki dönemde bunun artarak devam edeceğini ümit ediyorum” dedi.