GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesi kapsamında gençlerin merak ettikleri ve daha önce görme fırsatı elde edemedikleri yerleri ziyaret edeceklerini bildirdi.

Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen, "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesi ile 600 gencin, kültürel yönden zengin çevre şehirler ile kendi il ve ilçelerinin tarihi ve kültürel değerlerini daha yakından tanıyacağını belirtti.

Projeden 14-29 yaş arası gençlerin ücretsiz yararlanacağını ve başvuruların 30 Nisan'a kadar yapılacağını vurgulayan Aslan, şöyle devam etti:

"Proje kapsamında gençler merak ettikleri ve daha önce görme fırsatı elde edemedikleri yerleri ziyaret edecekler. Bu etkinliklere engelli gençlerin de refakatçileriyle katılımı mümkün olacak. Aynı zamanda şehit veya gazi yakını olanlara, anne veya babası vefat edenlere, dezavantajlı ve kırsal kesimde yaşayan gençlere öncelik verilecektir. Projeyle Gümüşhane'de Şiran Tomara Şelalesi, Karaca Mağarası, Zigana, Limni Göl, Giresun, Ordu, Trabzon, Erzurum, Artvin, Bayburt ve Rize'ye gezi düzenlenecek. Gezilere katılmak isteyen gençlerin, Gümüşhane Gençlik Merkezine müracaat etmeleri gerekiyor. Bakanlığımız tarafından bize verilen 600 kişilik kontenjanı bin kişiye çıkarmayı hedefliyoruz."

- "Gençler Dart Şampiyonası" sona erdi

Aslan, Gençler Dart Şampiyonası ile ilgili yaptığı açıklamada ise 2014-2015 okul sporları faaliyet programı kapsamında yer alan şampiyonanın, Aydın Doğan Spor Salonu'nda kız ve erkekler kategorilerinde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Aslan, ilerleyen günlerde Gümüşhane'de yapılacak okul sporları grup müsabakalarında kenti kızlarda İbni Sina Sağlık Meslek Lisesi, erkeklerde ise Gümüşhane Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nin temsil edeceğini vurguladı.

Aslan, şampiyonaya ilgi gösteren katılımcılara teşekkür ederek, grup müsabakalarında mücadele edeceklere başarılar diledi.