Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - HOLLANDA'nın dünyaca ünlü De Telegraaf gazetesinin Zaterdag (Cumartesi) eki, Türkiye'nin en önemli turistlik merkezlerinden Bodrum'a iki sayfa yer ayırarak ilçenin tanıtımına önemli bir katkı sağladı.
Hollanda De Telegraaf'ın muhabiri Mark Veldkamp, yaz aylarında Bodrum'u ziyaret ederek kentin tarihi, kültürel mekanlar ve mavi yolculuklarıyla ilgili röportajlar yaptı. CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u da makamında ziyaret ederek görüştü. Ülkesine dönen Veldkamp, gazetenin Zaterdag isimli ekinde, turistik ilçeye iki sayfa yer ayırdı. Bodrum'dan dört fotoğraf ile turistik ilçenin Hollandalı turistler tarafından neden tercih edilmesi gerektiğini anlatan Veldkamp; mavi yolculuk, tarihi ve ören yerleri ile kentin gece hayatı ve restoranlarını yazdı.
Veldkamp, gazetenin Türkiye'yi temsilen Bodrum'a ayrılan iki sayfasında özetle; Bodrum'un mavi yolculuğun merkezi olduğunu, Başkan Kocadon'un çevreye, doğaya saygılı ve dünya markası bir Bodrum hedefiyle çalışmalar yaptığını yazdı.
Kente dünyanın dört bir yanından gelen ünlü isimlerinde tatil için akın ettiğini belirten gazetenin ilçenin tanıtımında önemli rol oynayacağını belirten Başkan Kocadon, "Yıl içinde yaklaşık 30 uluslararası arası fuarda tanıtım yaparken, yurt dışından yüze yakın basın mensubunu ilçemizde ağırlıyoruz. Bodrum'un tanıtımı için her türlü kolaylığı gösteriyoruz. Hollanda'dan ilçemize gelen kaliteli turist turizmdeki çıtayı da yükseltiyor. Son yıllarda Hollanda ve Almanya turizm açısından bizim için önemli ülkelerin başında geliyor" dedi.

FOTOĞRAFLI