CHP ve MHP Grup Başkanvekilleri Sözcü’ye yaptıkları açıklamada bu soruya aynı yanıtı verdi; “TBMM’de temsil edilen dört partinin dördü de darbeye karşı çıkıp, milli iradeye sahip çıkınca Meclis’e saldırı başladı. Saldırı ancak TBMM toplanıp, darbeye karşı çıktıktan sonra yapıldı” Hem CHP Grup Başkanvekilii Özgür Özgür, hem de MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, tüm partilerin ortak irade göstermesinin ardından Meclis’e saldırı başladığına dikkat çektiler.
Özel, darbecilerin TBMM’yi bombalamasını “intihar bombacılarına” benzetti. “Verebilecekleri en büyük zarar vermeye çalıştılar” diyen Özgür Özel, “kafamızda çok sayıda soru var dün gece yaşananlar için. Ancak şimdi dayanışma zamanı. O soruları da daha sonra soracağız” dedi.



Özel, TBMM’de saldırıdan en büyük hasarı alan yerlerden birinin de CHP grup salonu olduğuna dikkat çekerek, “Darbelerden en çok çeken parti CHP, bu darbe girişiminden de en çok zararı görenlerden oldu” dedi.
ÖZEL; CHP BİR SONRAKİ SEÇİME KADAR ANA MUHALEFET
Darbecilerin Meclis’in direneceğini hesaplamadıklarına da dikkat çeken Özgür Özel, “CHP son dönemde çokca seçim kaybetmesine rağmen, kendini bir sonraki seçime kadar ana muhalefet partisi olarak gördüğümüzü ifade etmemizin ardından, MHP’nin ifadeleri, AKP’nin konuşmalarının ardından, bu darbenin başarılı olması için bu Meclis’in yerle bir edilmesi gerektiğini düşündüler” dedi.


MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise, Türkiye’nin dün gece çok kritik bir gece geçirdiğini vurgulayarak, “demokrasiye inanan bir milletvekili ve bir partinin mensubu olarak ilk görevimizin de bu darbeden en büyük zararı görecek olan TBMM’ye sahip çıkmak olduğunu düşündük. Demokrasiye, milli iradeye bağlılığımızı ifade ettik. Bu Meclis’in istiklal Savaşı sırasında Yunan’ın top sesleri Polatlı’dan gelirken çalıştığını düşünüp, biz de buraya sahip çıktık.” Dedi.



Sözcü