Doğuş Grubu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Para Durumu işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘İstanbul Finans Merkezi Yolunda Hedef 20 Bin Kadın’ projesinin kapanış töreninde katılımcı kadınlara sertifikaları verildi.
Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik, Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ferrah Şarman katıldı.
Törende konuşma yapan Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan Türkiye’nin bu yıl başkanlığını üstlendiği G-20 kapsamında da finansal eğitimin en çok vurgulanan konular arasında yer aldığına dikkat çekti. Akhan, “İstanbul Finans merkezi yolunda Hedef 20 bin kadın kapsamındaki eğitimlere gösterilen ilgi, projemizi ailenin genç fertlerine ulaştırma konusunda bizle cesaret verdi. Bu cesaretle, aile bütçesinde önemli paya sahip olan çocuklarımıza da paranın bir amaç değil araç olduğunu anlatmak için harekete geçtik” dedi.
Toplumda önemli bir yere sahip olan kadınların gelirlerini ve birikimlerini akıllıca değerlendirip, bütçelerini doğru yönetme yetkinliklerini artırmak amacıyla düzenlenen projeye, 4 yılda 20 bin kadın katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (İSMEK) tarafından yaygınlaştırılması planlanan eğitimlerin, 2023 yılına kadar 2 milyon kadına ulaşması ve kadınların finansal okuryazar olması hedefleniyor.
Düzenlenen kapanış töreninde Özlem Denizmen tarafından katılımcılara kısa bir eğitim semineri de verildi.