Muğla’nın Milas ilçesinde kaçak kazı yaptıkları tespit edilen 5 şüpheli jandarmanın yaptığı operasyonla suçüstü yakalandı.

Milas’ın Kayabükü Mahallesi yer alan birinci derecede sit alanı içerisinde bulunan Asar Mevkii’nde park edilmiş iki şüpheli araç gören ve kaçak kazı yapılma ihtimali üzerinde duran vatandaşlar durumu Milas İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirdi.

Kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri ilk olarak park halindeki 43 BC 904 plakalı ve 20 SV 092 plakalı araçlarda incelemede bulundu. Daha sonra çevrede araştırma yapan ekipler sit alanında büyük bir kaya parçasının dibinde açılmış 7 metre derinlikteki kuyunun kenarında 5 şüpheli fark etti.

Şüphelilerin kimlik kontrollerini yapan jandarma ekipleri fotoğraf çekimi için kullanılan tablet, 2 adet define arama çubuğu, kuyu içerisinde 1 adet büyük jeneratör, 1 adet büyük beton delici hilti ve çok sayıda hilti başlığı, kalın ip, uzatma kablosu, küçük piknik tüpü, tava, tencere ve eldiven ele geçirdi.

Ele geçirilen malzemelerin ardından kaçak kazı yaptıkları düşünülen Ü.K., S.K., G.G., F.G. ve Ö.D. gözaltına alındı.

Daha sonra bölgede yapılan incelemede şahısların kuyu içerisindeki suyu boşaltmak için calaskarla ip sarkıtarak kovayla su çektikleri görüldü. Bölgenin tarihi yapısı ve kuyudan tarihi eser çıkıp çıkmayacağına dair tespit için Milas Müze Müdürlüğü ekiplerine haber verildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.