Muğla İlçe kongrelerini sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi’nin Menteşe ilçe kongresi Menteşe Öğretmenevinde yapıldı. Kongreye 21. Dönem Muğla Milletvekili Metin Ergun, İl Başkanı Mehmet Korkmaz, ilçe başkanları ve üyeler katıldı.
Anıl Ertürk ve Hüseyin Nizamoğlu’nun aday olduğu Menteşe ilçe kongresinde konuşan adaylardan Anıl Ertürk, kongrenin kaybedeninin olmayacağını söyledi. Ertürk, “Artık Muğla’da bir şeylerin değişmesi gerektiğine inanıyorum. Birlik ve beraberlik ilk hedefimiz olmalı. Delege arkadaşlarımızın vereceği karara saygı duyuyorum. Bugün burada gönül seferberliği ile bir araya geldik ve bu seferberlik aralıksız devam etmelidir. Muğla Türkiye’nin bir minyatürü gibi, Ankara’dakiler Türkiye’yi nasıl yönetiyorsa, Muğla’dakiler de aynı. AKP ve CHP’nin birbirinden farkı yok. Türk milliyetçileri olarak kırgınlıkları bir kenara bırakıp, el birliği ile önce yerelde, sonra genelde iktidar olmak için yola çıktık” dedi.
Hüseyin Nizamoğlu ise, delegelere seslenerek, “Eğer bizim yönetimimize görev verirseniz, öncelikli olarak parti içindeki küskünlükleri ve dargınlıkları ortadan kaldırarak birlik ve beraberliği sağlayacağız. 30 Mart yerel seçimlerindi Menteşe’de yüzde 21 olan oy oranımızı yüzde 40’lara taşımak en önemli hedefimiz. 2015 genel seçimlerinde Muğla’da bir olan milletvekili sayımızı arttırma gayretinde olacağız. Ülkemizin içinde bulunduğu bu kritik süreçte Milliyetçi kadrolara ne kadar ihtiyaç duyulduğu ortada. Delegelerimizin takdiri hangi yönde olursa olsun bulunduğumuz her konumda partimize ve Türk milliyetçiliği davasına hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
290 delegenin oy kullandığı seçimde Hüseyin Nizamoğlu 175 oy alırken, Anıl Ertürk 115 oyda kaldı. Hüseyin Nizamoğlu 60 oy farkla MHP Menteşe ilçe Başkanı seçildi. Hüseyin Nizamoğlu’nun listesi şu isimlerden oluştu; Kerim İzmirlioğlu, Necmettin Altıntaş, Nihat Demiraslan, Şerif Yıldız, Osman Okul, Memnune Özkan, Mehmet Telli, Serkan Solmaz, Gürzat Böce, Ülfüye Otçu, İbrahim Dural, Hüseyin Bozkurt, Ercan Baydur, Durmuş Palaska, Mehmet Salih Ünver, Salih Darcan, Ayhan Karadağ ve Osman Gökçe.