TARİHİNDE ilk kez yer aldığı Turkish Airlines Euroleague'de üst üste 3 yenilgiden sonra Stelmet Zielona Gora'yı 77-66 mağlup eden Pınar Karşıyaka, C Grubu'ndaki Top 16 yarışına tutunmanın sevincini yaşıyor.
Grupta 5 maçlık ilk devreyi lider Lokomotiv Kuban ve takipçisi Barcelona Lassa, 4'er galibiyetle tamamladı. Pınar Karşıyana'nın yanı sıra Panathinaikos ve Zalgiris Kaunas'ın 2 galibiyet, 3 mağlubiyetleri var. Stelmet Zielona ise 1 galibiyet'te kaldı.
İkinci etaba 19 Kasım Perşembe günü Barcelona deplasmanında başlayacak Pınar Karşıyaka, grup maçlarını ilk 4 sıra içerisinde bitirip Top 16'ya kalmayı hedefliyor.
Yeşil kırmızılı ekip grubu 5'inci bitirirse yoluna Eurocup'ta devam edecek. Son sırada kalan takım ise elenecek. Galibiyet sayılarının yanı sıra puan eşitliği durumunda ikili averajın da büyük önem taşıdığını hatırlatan Antrenör Ufuk Sarıca, "Yarışta biz de varız. Son topa kadar mücadeleye devam" dedi.
SALON DOLMADI
Pınar Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca, Euroleague'deki her maçta taraftarı Karşıyaka Arena'yı tıklım tıklım doldurmaya davet etti. Stelmet Zielona sınavında kendilerine destek veren 3500 civarında taraftara teşekkür eden Sarıca, "Euroleague gelecek seneden itibaren takım sayısını 24'ten 16'ya düşürüp daha kapalı bir sisteme geçecek. Artık ligde şampiyon olsak bile 1 numaralı kupaya katılmamız çok zorlaşacak. Euroleague organizasyonuna salonu her maç doldurup basketbol sevgimizi göstermemiz şart. Hayalimiz var dedik ve geçen yıl şampiyon olarak Eurolegue hayalimizi gerçekleştirdik. Şimdi bu hayalimize sahip çıkmalıyız" diye konuştu.
LİGDE RAKİP ROYAL HALI GAZİANTEP
Eurolegue'de Stelmet Zielona galibiyetiyle moral bulan Pınar Karşıyaka, 5 maçta 4 galibiyetle liderlik koltuğunda oturduğu Spor Toto Basketbol Ligi'nde yarın Royal Halı Gaziantep'i konuk edecek. Karşıyaka Arena'da saat 18.00'de başlayacak mücadeleyi Lig TV 3 yayınlayacak.