SAKARYA ve Kocaeli'nin içme su kaynağı olarak yararlandığı, kuraklık ve aşırı su alımı nedeniyle geçen yıl su seviyesi 'alarm' veren Sapanca Gölü'nde, yılbaşından itibaren yağan kar ve yağmurlarla taşma noktasına geldi. Sahil bandındaki yolları da su altında bırakacak kadar yükselen Sapanca Gölü'nün Kartepe İlçesi sınırında belediyeye ait kablolu su kayağı tesisleri de 3 yıllık aradan sonra yeniden faaliyete geçti.
Yılbaşı öncesine kadar 3 yıldır  ortalama yağış miktarı yüzde 50'ye varacak kadar azalan bölgede, Sakarya ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri de içme ve kullanma suyunun tamamını buradan sağlamaya başlamıştı. Birçok sanayi kuruluşunun da su aldığı Sapanca Gölü'nde, göle giden dereler de kuruyunca su seviyesi 2014'ün Kasım ayına kadar 3 metreden fazla düşmüş, göl suyu sahilde 100 metre kadar çekilmiş, buradaki iskeleler açıkta kalmıştı.
Gölün, Kocaeli'ne bağlı Kartepe İlçesi sınırları içinde kalan ve belediyenin işlettiği, kablolu su kayağı yapılan Sukay Park alanı da tarlaya dönüşmüş ve yer yer bataklık olduğu gibi 200 metre kadar ilerisinde be yaklaşık bin yıl önce yerleşim birimi olarak kullanıldığı anlaşılan bir yapı da ortaya çıkmıştı.
TESİSLER YENİDEN AÇILDI
Yılbaşından itibaren bölgeye yağan yağmur yanı sıra, zaman zaman zirvede 3 metreyi bulan karların erimesi sonucu Sapanca gölü'ndeki su seviyesi Ocak ayı sonundan itibaren hızla yükselmeye başladı. Nisan ayında ise su seviyesi normal kodu olan 32.15'i de aşınca sahil bandındaki yollar da su altında kaldı. İlçe merkezindeki birçok işletmeyi su bastı.
6 ay öncesine kadar su çekilmesi nedeniyle tarlaya dönüşen Kartepe Belediyesi'nin kablolu su kayağı yapılan Sukay Park tesisleri de yeniden açıldı. Burada 3 yıl aradan sonra yeniden su kayağı yapıldı. Kartepe İlçesi belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar ile sporcuların katıldığı acılışta büyük coşku yaşandı.

FOTOĞRAFLI