Mersin Toros Üniversitesi öğrencileri, Konya’nın Cihanbeyli ilçesindeki Seniha Belgin İlköğretim Okulu öğrencileri için ‘Benim Küçük Kardeşim’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında ‘Sev Kardeşim’ sloganı ile başlattıkları kampanyada topladıkları yardımları, küçük kardeşlerine ulaştırdı. Öğrenciler, okulun bir sınıfını da düzenleyerek ‘Özgecan Aslan’ ismini verdiler.
Toros Üniversitesi’nden bir grup gönüllü öğrenci, anlamlı bir projeye imza attı. ‘Benim Küçük Kardeşim’ sosyal sorumluluk projesi ve ‘Sev Kardeşim’ sloganı ile başlatılan yardım kampanyası, öğrencilerin 2014’ün sonlarına doğru Cihanbeyli’den aldıkları bir mektupla başladı. Mektubu yazan küçük kardeşlerinin istekleri doğrultusunda harekete geçen öğrenciler, kardeşlerine maddi ve manevi destekte bulunarak, onların sorunlarını en aza indirmek, ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yoğun emek harcadılar. Proje kapsamında düzenlenen kermes ve toplanan yardımlarla da Cihanbeyli’nde yaşayan öğrenciler ve aileleri için giysi, kırtasiye, kitap ve erzak temin eden öğrenciler, yaklaşık 1 ay süren projenin ardından yardımları Cihanbeyli ilçesine ulaştırdılar. Gönüllü öğrenciler, burada küçük kardeşleriyle bir araya gelirken, okul müdürleri Muhammet Çetin ve Niyazi Özdemir’in eşlik ettiği bir grup öğrenci ise 20 aileyi evlerinde ziyaret ederek, kumanya yardımında bulundu. Cihanbeyli İlçe Eğitim Müdürü Şemseddin Aykut da üniversite öğrencilerini ziyaret ederek, duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.
Gönüllü öğrencilerden Büşra Vurgun, yardım kampanyası ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu yardım kampanyasında şunu gördük ki, bazı şeyleri sadece kitaplarda okuduğumuz, televizyonlarda gördüğümüz kadarıyla biliyoruz. Ve kendimizi hayatın akışına kaptırıp, zaman zaman bulunduğumuz durumdan şikayetçi olurken, daha zor şartlarda yaşayan, eğitim gören insanları unutuyoruz. Buraya geldiğimizde birçok öğrencinin hayatının ve hayallerinin ilçe sınırlarından öteye gidememiş olması, ailevi durumları, eğitim gördükleri şartlar bizi çok üzdü. Küçük kardeşlerimiz Buse Türkmen ve Emirhan Turhan’ın duygu dolu mektubuna karşılık verip yola koyulduk, onlarla ilk karşılaşmamızda şaşkındılar ve inanamadılar. O kadar umutsuzlarmış ki, hayalden öteye gidememiş yazdıkları, mektuplarının hayat bulacağından bile emin değillermiş. Küçük bir çocuğun mutluluğu inanın her şeye değer, onlarla çok güzel vakit geçirdik, oldukça duygusal anlar yaşadık. İnşallah yine geliriz, toplumda sağlıklı bireylerin yetişmesi için ağabeyleri, ablaları olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" dedi.
ÖZGECAN ASLAN’IN ADI CİHANBEYLİ’DE YAŞAYACAK
Öğrenci Konseyi Başkanı Kemal Akgül ise Cihanbeyli’deki öğrencilerle bütünleştiklerini ve kardeş olduklarını vurgulayarak, “Gönül isterdi ki daha önce gelelim fakat geçtiğimiz aylarda yaşanan acı olayda Özgecan’ın öldürülmesi hepimizi derin bir üzüntüye boğdu. O günlerde proje ile ilgili çalışmalarımızı yürütmekte zorlandık, sonrasında ise çalışmalarımıza hız verdik. Ve burada modernize ettiğimiz bir sınıfa Özgecan Aslan ismini vererek, onun adını yaşatmak istedik. Bu talebimizi geri çevirmeyen okul yönetimi ve öğretmenlerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz" diye konuştu.