Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ekizköy Mahallesi’nde kamulaştırmayla ilgili vatandaşların talebini dinleyen AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, “Kamulaştırılması talep edilen bölgede kömür olmadığı iddiaları var. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın ilgili birimleriyle görüşerek sondaj çalışması yaptıracağız. Bölgede kömür yoksa, sizlerin mağdur olmaması için çalışacağız” dedi.

Milas’a bağlı Ekizköy Mahallesi, Karadam Mevkii’sinde, enerji üretimi yapan bir şirket tarafından kamulaştırma talep edilmesi dolayısıyla AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Cengizhan Güngör ve yönetim kurulu üyeleri vatandaşların taleplerini dinledi.

Mahalle meydanında Ekizköy Mahalle Muhtarı Muhsin Bilge’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda köylüler sorunlarını dile getirdi. Kendi imkanlarıyla yaptırdıkları araştırmalarda kamulaştırma talep edilen bölgede kömür madeni bulunmadığını ileri süren Bilge; “Daha önceki yıllarda buralarda sondaj çalışması yapıldı ve kömüre rastlanmadı. Şayet burada kömür varsa, biz taşınmazlarımızın maddi kayba uğramadan kamulaştırılmasına razıyız. Daha önce yapılan kamulaştırmada mahallelimizin yüzde 95’i rıza göstermişti. Burada biz kömür olduğu için değil, döküm sahası yapılmak istenmesi nedeniyle kamulaştırma talep edildiğini düşünüyoruz. İstenen alan da mahallemizin geçim kaynağı olan, tarımın yapıldığı bölge” dedi.

İnceleme yapılması sağlanacak

Ekizköy Mahallesi’nde kamulaştırmayla ilgili vatandaşların talebini dinleyen AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, mağduriyet oluşmaması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını kaydederek, “Kamulaştırılması talep edilen bölgede kömür olmadığı iddiaları var. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’mızın ilgili birimleriyle görüşerek sondaj çalışması yaptıracağız. Bölgede kömür madenine rastlanmazsa, sizlerin talepleri doğrultusunda mağdur olmamanız için çalışacağız” diye konuştu.

AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, Ekizköy Mahallesi’nin mağduriyeti üzerinden siyaset yapılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, “Biz, Milas teşkilatı olarak sorunu ilk günden bu yana takip ediyoruz. Burayı çözüm amaçlı değil de siyasi rant elde etme amaçlı olarak kullanmak isteyenlere prim vermemenizi rica ediyorum. Biz, her zaman sizlerin yanındayız ve siyasetimiz çözüm odaklıdır” ifadelerini kullandı.