Ege’nin Uludağ’ı Bozdağ 2 yıl aradan sonra gelinliğini giyince hafta sonu Ödemişliler mangalını kaptığı gibi karda mangal keyfi için Bozdağ’a çıktı.
Uzun zamandır kar yağmayan Bozdağ’a geçtiğimiz hafta havaların soğuması ile birlikte kar yağmaya başlamıştı. 3 gün boyunca yağan kar yağışı Bozdağ Kayak Merkezi bölgesini beyaza bürüdü.
Geçtiğimiz hafta sonunda kar yağışının azalmasını fırsata çeviren Ödemişliler Pazar gününü Bozdağ’da kar keyfi yaparak geçirdi.
Kar heyecanını görmek çocuklarına yaşatmak için birçok aile aracı ile Bozdağ’a çıkınca Bozdağ merkezde trafik zaman zaman tıkanma noktasına geldi. Mangalını, sucuğunu ekmeğini alan Ödemişliler gün boyu kar üzerinde sucuk ekmek mangal keyfi yapmayı da unutmadı.
KARDA MANGAL KEYFİ
Mangal yapan ailelerden biri de Kocakabak ailesi oldu.Kocakabak ailesinden Melih Kocakabak, “2 yıl aradan sonra Bozdağ’da kara yeniden dokunmak çok güzel. Pazar tatilimizi karda geçirmek için Bozdağ zirveye geldik. Tabii ki karda başka bir keyifte mangal ve sucuk ekmek partisi yapmaktır. Biz de 2 yıl aradan sonra Bozdağ’a karın keyfini çıkardık. Sucuk ekmek mangalımızı yaptık. Herkese sağlıklı mutlu bir yıl diliyoruz” dedi.
İlk kez kara dokunan küçük çocuklarda gün boyu kartopu oynadı, karda eldeki imkânlarla kayak yaptı.
Bozdağlılar, “2 yıldır Bozdağ’a kar yağmıyordu. Bu yıl şükür ki kar geri geldi. Şuan zirvede mükemmel kar var. Önümüzdeki günlerde de kar yağışının devam edeceği belirtiliyor. Kar bizim için önemli bir unsurdur. 2 yıl önce Bozdağ kış turizminin en önemli noktalarından bir tanesiydi. Son kar yağdığında dağcı gruplarından birkaç kişi yaşanan çığ düşmesinde hayatını kaybetti. Özel İdareye ait otel kapatıldı. Biz Bozdağlılar o bölgenin tekrar ele alınmasını ve yeniden kış turizmine kazandırılmasını istiyoruz. Bugün orada hiçbir tesis yok iken birçok vatandaş bölgeye geldi kendi imkânları doğrultusunda eğlendi. Bu unsurunda dikkate alınmasını istiyoruz” diye konuştu.