SAMSUN (AA) - Samsun Meme Derneği'nin, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) işbirliğiyle düzenlediği Karadeniz 3. Meme Kongresi başladı.

Bir otelde düzenlenen kongrenin açılışında konuşan Vali İbrahim Şahin, kongrenin Samsun'da düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Şahin, "1970'li yıllara gidildiğinde dünyada meme kanseri 60 kadında bir görülürken bugünlerde 7 - 8 kadında bire yükselmiş durumda. Onun için bunun en azından bir farkındalığını oluştururuz, kadınlar belki önleyici hekimlik adına kontrol olurlar, bu önemlidir. Bu tarz bilimsel kongrelere bizim insanımız zaten teveccüh etmez. Şaşırmadım açıkçası. Daha yoğun katılım konserler olursa olur. Bu tarz çalışmalara emin olun yüreğimizle destek olacağız" dedi.

Kongre Başkanı ve OMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Özen ise Türkiye'nin dört bir yanından gelen, konusunda uzman kişilerin kongreye katıldığını bildirdi.

Özen, "Kongreye fedakarlık yapıp katılan tüm hocalarıma, meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu kongreyi yaparken büyük emek verdik" diye konuştu.

Kongre eş başkanı ve Samsun Meme Derneği Başkanı İdris Yücel de Türkiye'nin değişik illerinden gelen, meme kanseri alanında önemli isimlerin bu kongrede bir araya geldiğini aktardı.

Bu isimlerin deneyimlerini aktaracağını dile getiren Yücel, "Yurt dışından misafirlerimiz var onlar da deneyimlerini bizimle paylaşacak. Son gelişmeleri tartışacağız. Bu kongreler biz bilim adamlarının kendilerini yenilemesi için güzel oluyor. Bu nedenle bu kongreden hepimizin dolu dolu bilgiyle ayrılacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve çok sayıda katılımcının da bulunduğu kongre 29 Mart'ta sona erecek.