Eğitime ve sağlık hizmetlerine desteğini sürdüren ve daha önceden öğrenci yurdu, okul ve pek çok yardımda bulunan Abdürrahim Tuna, bu defa Camii yaptırmak için Muğla Müftülüğü’ne başvurdu.
Camii yapımı için hazırlanan protokol, Muğla Valiliği 75.yıl Toplantı salonunda imzalandı. Protokol imza törenine Hayırsever işadamı Abdürrahim Tuna ve Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak’ın yanı sıra Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan ve Menteşe Belediyesi başkan vekilleri de katıldı.
Törende konuşan Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak, hayırsever iş adamına teşekkür ederek, “Hayırsever vatandaşımız Cami ihtiyacı bulunan Akçaova Mahallesi Soğla Mevkii’ne cami yaptırmaya talip oldu. Bölgede yaşayan halkı ve bizi de mutlu etti. İnşallah belediyemizin de desteği ile en kısa sürede tamamlanıp, hizmete açılacaktır. Allah hayrını kabul etsin” dedi.
Muğla Valisi Amir Çiçek ise, “Abdürrahim Bey yardımsever bir işadamı. Sağolsun, bu dördüncü hizmeti olacak. Tüm Akçaova halkına hayırlı uğurlu olsun. Allah hayrını kabul etsin, daha çok kazandırsın. Kendisinden hizmetlerinin, desteklerinin devamı bekliyoruz. Tüm vatandaşlarımıza, hemşerilerimize örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.
Hayırsever iş adamı Abdürrahim Tuna da kısa bir konuşma yaparak, “Allah ömür verirse inşallah daha başka işler de yapmayı istiyorum. İnşallah en kısa sürede çalışmalara başlayıp, camiimizi bir an önce bitireceğiz” dedi.
Akçaova Mahallesi Soğla Mevkii’nde, 1505,26 metrekare alana inşa edilecek olan Camii’nin teslim tarihi 31 Aralık 2015 olarak öngörülürken, tahmini bütçesi de 500 bin Türk Lirası olarak belirlendi.