Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engellilere yönelik farkındalık paneli düzenledi.
Bir otelde düzenlenen panele Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcıduman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Okay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, ve il genelindeki engelliler ve yakınları katıldı. Panelin açılış konuşması yapan Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Okay, Büyükşehir Belediyesi’nin engelliler haftası kapsamında birçok etkinlik gerçekleştirdiğini söyledi.
Engellilerin farkındanlığı konusunda toplum olarak hassas olamadıklarını vurgulayan Okay, şunları söyledi: "Maalesef engelli kardeşlerimizin kamu kurum binalarında daha doğrusu yaşamın her alanında çok rahat yaşadıklarını söyleyemiyorum. Bu konuda gerçekten çok ciddi eksikliklerimiz var. Batıdaki birçok ilde engellilere yönelik hassasiyeti görünce bizim burada eksikliğin olduğunu görüyoruz. Bu konuda çok yasal düzenlemeler yapıldı. Ama maalesef bir ilgisizlik duyarsızlık devam ediyor. Ama bundan sonra inşallah toplum olarak engelli vatandaşlarımızın yanında olacağız." Konuşmanın ardından yerlerini alan panelistler engellilerin toplumdaki yerini konu başlıkları ile anlattı.