MURATPAŞA Belediyespor, Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nun uluslararası müsabakaları oynamaya yetersiz olması nedeniyle Avrupa Hentbol Federasyon (EHF) Kupası yarı finalinde Danimarka takımı Team Tvis Holstebro ile yapacağı maçı Alanya veya Isparta'daki salonda oynayacak.
Avrupa Hentbol Federasyon Kupası'nda yarı finale yükselen Muratpaşa Belediyespor, Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nun EHF'nin uluslararası maçları oynama kriterlerine uymaması nedeniyle kupa maçını başka bir salonda yapacak. Sezon başında EHF tarafından kulübe verilen özel izinle yarı final müsabakasına kadar geçen süreçteki maçlarını evinde oynayan Muratpaşa Belediyespor'un 4 Nisan'da Danimarka takımı Team Tvis Holstebro ile yapacağı maç şehir merkezi dışındaki bir salonda gerçekleşecek.
Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda maçın oynanmasına izin vermeyen federasyon, kulüpten karşılaşmanın yapılabileceği başka bir salon bulmasını istedi. Federasyon talebi üzerine Muratpaşa Belediyespor Kulübü, Alanya Atatürk Spor Salonu ile Isparta'daki Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Salonu'nda maçlarını oynamaya karar verdi. Bu doğrultuda talebini Avrupa Hentbol Federasyonu'na bildiren Paşa'nın Melekleri, verilecek kararı bekliyor.
Hentbol tarihinde Türk kadın takımının ilk kez oynayacağı EHF Kupası yarı finalinde Muratpaşa Belediyespor, salon sorunu nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. Süper Lig'de şampiyonluk hedefiyle mücadele eden Türkiye Kupası'nda da finali hedefleyen Paşa'nın Melekleri, Avrupa Kupası'nda da şampiyonluğu kazanan ilk Türk takımı olmak istiyor.
Muratpaşa Belediyespor Kulübü Hentbol Sorumlusu Özgür Karagöz, maçın öncelikle Alanya'da yapılmasını EHF'den talep ettiklerini dile getirdi. Uluslararası organizasyonların oynanacağı salonlar için belirli standartlar gerekliliğinden bahseden Karargöz, "Antalya'daki salonlar bu standardı karşılamıyor. Süleyman Evcilmen'de de aynı sorunu yaşadık. Muratpaşa Bölgesi'nde yeni bir spor salonu yapılması için belediye tarafından çalışma da yapılıyor. Maç aksilik olmazsa Alanya'da yapılacak. Federasyondan verilecek kararı bekliyoruz" diye konuştu.
Maçın kent merkezi ve Muratpaşa ilçesi dışındaki bir bölgede oynanacak olmasının kaygısını yaşamadıklarını aktaran Karagöz, şunları söyledi:
"Aynı kentin başka bir ilçesinde oynayacağız. Alanya'da bununla ilgili taraftar çalışmamız olacak. Taraftarımızı da Antalya'dan maçın oynanacağı salona götüreceğiz. Muratpaşa, Antalya ve Türkiye'yi temsilen uluslararası müsabakaya çıkıyoruz. Bu müsabakada vatandaşımız bizleri yalnız bırakmayacağına inanıyoruz. Maçın ayrı bir yerde oynanması takımı da olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. Maç öncesi kamp yapacağız ve maçın oynanacağı salonda çalışma yapacağız."
Yarı finaldeki Hollanda temsilcisinin güçlü bir rakip olduğuna değinen Karagöz, "Rakibimiz hentbolda ekol bir ülkenin takımı. Biz da zor bir maç oynayacağımızın bilincindeyiz. Rakibimizi ciddi alıyoruz ilk maçta evimizde avantajlı bir skor yakalamalıyız. Deplasmanda turu geçebileceğimiz skor elde etmek istiyoruz. İyi motive olursak tur için yeterli skoru yakalayacağımızı düşünüyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI