Diyarbakır'da 26 Ekim günü terörle mücadele ekiplerinin belirlediği 17 adreste IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi. Merkez Kayapınar İlçesi Huzurevleri semti, 47 ve 53'üncü Sokak'ta bulunan IŞİD'in hücre evlerine baskın düzenleyen polise, canlı bomba ve tuzaklanmış bombalar ile karşılık verildi. Saldırıda 2 polis şehit olurken, 7 terörist öldürüldü, çıkan çatışma ise yaklaşık 8 saat sürdü. Çatışmanın ardından polisin kentte yaptığı operasyonlar devam ederken, baskın yapılan adreslerde yapılan aramaların detayları ortaya çıkmaya başladı.

Hücre evlerinin etrafını bubi tuzaklarıyla döşeyen IŞİD militanları, çatışma sırasında önceden hazırladıkları bubi tuzaklarını tek tek infilak ettirdi. Polise teslim olmayarak duvarlara döşedikleri bombaları da patlatan teröristler, ağır silahlarla çatışmaya devam etti. Çatışmanın sona erdiği saat 10.30 sıralarında evde son olarak canlı kalan terörist, elindeki 2 ağır silahla evden ateş ederek çıktığı, bu sırada etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Çatışmanın sona ermesiyle birlikte eve giren polis, yaklaşık 4 saat süren arama yaptı. Aramalarda hücre evlerinde ağır silahların yanı sıra canlı bomba ve bombalı saldırıda kullanılmak üzere hazırlanan çok sayıda mühimmat buldu.

47'nci sokakta bulunan IŞİD hücre evinde yaşadıkları, yaklaşık 50 metre uzaklıktaki 53'üncü sokaktaki evde ise planlama ve bomba imalatı yaptıkları belirlendi. Dikkat çekmemek için evlerde bazen kadın nöbetçi kullandıkları öğrenilen IŞİD militanlarının kanlı eylem hazırlığında oldukları ortaya çıktı. Polis, hücre evlerinde yaptıkları aramalarda değişik adreslerin yeraldığı krokiler buldu. Bulunan krokilerde üç partinin Diyarbakır il ve ilçe teşkilatlarının yer aldığı belirlendi. Militanların krokilerde bulunan parti binalarına kanlı eylem hazırlığında oldukları ortaya çıkarken, Diyarbakır'da IŞİD'e yönelik operasyonlar sürüyor.