Ergün YILMAZ/SİLVAN (Diyarbakır), ()- DİYARBAKIR'ın Silvan İlçe'sindeki Merkez Polis Karakolu'na dün akşam PKK'lı teröristler tarafından bombalı saldırı düzenlendi. PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin gerçekleştirdiği saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma sabah saatlerine kadar sürdü.
PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, dün akşam Silvan Feridun Mahallesi'nde hendek kazıp, barikat kurması ardından örgüt üyeleri Feridun, Bağlar, Konak, Mescit, Tekel, Selahattin ve Bahçelievler mahallerinde, gösteri yapmak istedi. Müdahale eden güvenlik güçlerine ateş açıldı. YDG-H üyeleri ile polis, arasında çatışma çıktı. Akşam başlayan ve bu sabah saatlerine kadar süren çatışmalarda ölen veya yaralanan olmadı. Polisin kullandığı gaz bombasından birçok kişi etkilendi.
Çatışmalar sürerken Mescit Mahallesi, Gazi Caddesi üzerinde bulunan Merkez Polis merkezine bombalı saldırı düzenlendi. Karakolda görevli polis karşılık vermesiyle çatışma çıktı.