İstanbul’u etkisi altına alan sağanak yağış sırasında sele kapılan Mahmut Topahasan yaşadığı korku dolu anları anlattı. İşteyken komşunun arayarak evini su bastığını söyleyen Topalhasan “Arkadaşımla beraber evime gidiyorduk. O sırada sele kapıldık. Kendim için değil ama benim için gelen ustam için çok korktum” dedi.

Önceki gün İstanbul’u etkisi altına alan sağanak yağış birçok noktada sele neden oldu. Eyüp Alibeyköy mahallesinde sele kapılan iki vatandaş ölümün kıyısından döndü. Yağmur suyunun sele dönüştüğü anlarda iş yerinden dışarı çıkmaları ile sele kapılan ve sürüklenmeye başlayan 2 vatandaş yol kenarındaki araçlara ve bariyerlere tutundu. Çevredeki vatandaşların yardımına koştuğu 2 arkadaş sudan çıkarıldı. O anlar ise cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı.

Sele kapılan Mahmut Topalhasan yaşadığı korku dolu anları anlattı. İşteyken üst katta oturan komşunun kendisini arayarak evini su bastığını söyleyen Topalhasan, “Ustamla beraber evime gidiyorduk. O sırada sele kapıldık. Sokağın başından aşağıya kadar sürüklendik. Ustam arabanın altında kaldı. Bende parmaklıklara tutundum. Ondan sonra Nazif hoca bizi kurtardı. Sabah işe gitmiştim. O sıralarda bir şey yoktu. Sonra telefon geldi. Evimin sel altında kaldığını öğrendim. Çocuklarım evdeydi. Bende hemen çıktım. Ustamda bana yardım etmek için geldi. Koşa koşa ve düşe düşe geldik. Son düşüşümüzde sürüklendik. Kendim için değil ama benim için gelen ustam için çok korktum” dedi.

Demirlere tutunamasaydım kanalizasyon boşluğuna düşecektim diyen Topalhasan, “Bakın çukur çok yüksek. Su buradan akıyor. Muhtemelen bende buraya düşecektim” diye konuştu.

İki vatandaşı ölümün kıyısından çekip alan Nazif Dermirhan ise “O sırada kapının önündeydim. Arkadaşlar sürüklenerek geliyordu. Daha önce hiç bu kadar şiddetli yağmur görmedim. Araçlara üzülürken arkadaşlar biranda önümüzden su içinde kayıp gitti. Mahmut parmaklıklara tutunmuştu. Önce onu çıkardık. Sonra diğer arkadaşının arabanın altında olduğunu söyledi. O gözükmüyordu. Önce beline kadar sudan çıkardık. Selin şiddetinin dinmesini bekledik. Sel şiddeti biraz dinince çekip onu da çıkardık” dedi.