İSTANBUL-

Sırbistan Sjenica'da, 8 - 9 Ağustos 2015 tarihlerinde düzenlenmiş olan; Biatlon IBU Balkan Kupası'na katılan milli takım sporcularımız, iki gün süren yarışmalardan toplam 13 madalya ve 4 kupa elde ederek Türkiye'ye döndüler.

Ülkemizde son yıllarda gelişmekte olan, Biatlon sporunda, Sırbistan'da düzenlenmiş, IBU Balkan Kupası'nın birinci gününde, Sprint yarışmalarında (10 km, 7,5 km, 6 km) Biatlon Mili Takımı 3 Altın, 1 Gümüş ve 2 Bronz madalya kazanmışlardır. İkinci gün ise sporcularımız, 4 birincilik ve 2 üçüncülük elde ederek toplam 7 madalya ile podyumlarda yer almıştır.

Biatlon Milli Takımı, müsabakaya katılmış olan dört ülke arasından, altı kategoride en başarılı ülke seçilmiştir. Her kategorinin birincisine kupa verilmiştir. Türk Biatlon Milli Takımı ise 6 kupanın 4'ünü elde ederek, kombinede de büyük başarı elde etmiş ve ülkemizin gurur kaynağı olmuştur.

Madalya kazanan sporcularımız;

1. Ahmet ÜSTÜNTAŞ - 2 Altın

2. Büşra GÜNEŞ - 2 Altın

3. Zilan ÖZTUNÇ - 2 Altın

4. Zana ÖZTUNÇ - 1 Altın, 1 Bronz

5. H. İbrahim YILMAZ - 1 Bronz

6. Aykut TAŞÇI - 1 Gümüş, 1 Bronz

7. Ömer TİLKİ - 1 Gümüş, 1 Bronz

Türkiye Bıatlon Milli Takımının Sırbistan'da kazandığı başarı sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye Kayak Federasyon Başkanı Erol Yarar ; " Biatlon Milli Takım Sporcularımız ve Antrenörlerimiz Yuri Mitev, Samet Oğlago, Kenan Ören, M. Mstafa İlçin'i tebrik ediyorum. Türkiye'de Biatlon sporunun hızla yayılacağına ve gurur verici başarılarımızın artarak devam edeceğine inancım sonsuzdur" ifadelerini kullandı.