BAYBURT (AA) - Bayburt Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan öğrencileri ziyaret etti.

Korkut Ata Anadolu Lisesi'nde 31 Ağustos itibarıyla başlayan kurstaki öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Doğan, destekleme ve yetiştirme kurslarının normal başlangıç tarihinin eylül ayı sonu, ekim ayı başı olduğunu belirterek, "Öğretmen arkadaşlarımız burada daha iyi başlangıç yapma adına sizlerle birebir irtibata geçtiler. Grupları oluşturdular, öğretmen arkadaşlarımızı temin ettiler ve başlamış oldular" dedi.

Doğan, bu duyarlılıklarından dolayı öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek, "Bayburt'un gençleri olarak sizin başarınız tüm Bayburt'un başarısı olacak. Bu kurslarımız Destekleme ve Yetiştirme Kursları yönergesi kapsamında yapılan bir çalışma ve ücretsiz olarak tüm okullarımızda talebe bağlı olarak sunulacak. Burada mezun olan öğrencilerimiz ve örgün eğitimin içinde olan öğrencilerimizin tamamını hedefliyoruz. Yetişkin ve mezun öğrencilerimiz halk eğitim kanalıyla takfiye ve yetiştirme kurslarına dahil olacaklar. Sizler de okullarda bu çalışmalara devam edeceksiniz" diye konuştu. 

Ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin, ders saatleri dışında ve hafta sonlarında derslerde başarılarını artırmak ve sınavlara hazırlamak üzere Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme Yönergesi kapsamında destekleme ve yetiştirme kursları açıldığını ifade eden Doğan, bu kurslarda öğrenim gören öğrencilere destek amaçlı kullanılacak kazanım testleri gibi dökümanlarla ilgili bakanlığın çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Doğan, ayın 15'i itibarıyla kazanım testlerinin öğrencilerle paylaşılmaya başlanacağını kaydederek, şunları söyledi:

"Sizin kendi imkanlarınızla ulaştığınız döküman testlere belki daha güzel şekilde bakanlığımızın sunduğu kazanım testleriyle devam edeceğiz. Bu manada yine rehberlik desteği de vereceğiz. Rehberlik öğretmenlerimiz sizin başlangıç noktasıyla gelmiş olduğunuz nokta arasında kat ettiğiniz mesafeyi 'olumlu mu, olumsuz mu, artı mı, eksi mi' şeklinde değerlendirecektir. Bu geçen yıldan farklı bir uygulama, kazanım testleri de geçen yıldan farklı bir uygulama."

Doğan, öğrencilerin başarısı için tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, "Bu manada Bakanlığımız tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlerimiz olarak öğrencilerimizin talaplerinin en uygun şekilde karşılanmasına yönelik çalışmalarımızı yaptık, bununla ilgili komisyonlarımızı oluşturduk, toplantılarımızı yaptık" diyerek konuşmasını tamamladı.

Doğan, okul idarecileri ve öğretmenlerden, kursla ilgili bilgi aldı.