Kütahya’nın Simav ilçesinde yaşayan görme engelli yazar Güngör Avcıoğlu, katıldığı 23 Nisan resepsiyonunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın teleskopik gözlüğünü takmasının kendisini duygulandırdığını söyledi.

Bakan Yıldız’ın dünyaya ve Türkiye’deki meselelere kısa bir süreliğine engellilerin kullandığı dürbüne benzeyen teleskopik gözlükle bakmasının kendisini hem şaşırttığını hem de duygulandırdığını ifade eden engelli yazar Avcıoğlu, “Bakanımızın espirisi benim gibi 23 Nisan resepsiyonuna katılan seçkin davetlileri ve basın mensuplarını da şaşırttı. Bir yıldır hiç aksatmadan kullandığım teleskopik gözlüğümü çıkarıp kendisine takdim ettim. Gözüne taktı, ve bir süreliğine hem dünyaya hem de Türkiye’deki meselelere bir de görme engellilerin gözünden baktı. Daha sonra sizin işiniz bizimkinden de zormuş diyerek çıkarıp bana iade etti” dedi.

Engelli vatandaşların görmedikleri halde karşısındakileri çok sevdiğine vurgu yapan Avcıoğlu, “Ben de Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra bakanlarımızı ve vekillerimizi çok seviyorum. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız’da benim görmediğim halde çok sevdiğim kişilerden birisi. Bu tür davetlerde bir araya geldiğimizde bana her zaman gözlüğüm üzerinden espiriler yapar, gönlümü alır. 23 Nisan resepsiyonunda da öyle oldu. Sohbet için yanına yaklaştığımda, ‘Gel bakalım Simavlı Güngör kardeşim. Uzakları yakın eden arkadaşım. Çıkar şu gözlüğünü ben de dünyaya sizin gözünüzden bakayım’ deyince hiç tereddüt etmeden dürbüne benzeyen teleskopik gözlüğümü çıkarıp kendisine uzattım. O da seçkin davetliler ve basın mensuplarının huzurunda gözlüğümü takıp dünyaya ve Türkiye’ye bir de engellilerin gözünden baktı. Çok duygulandım memnun oldum” şeklinde konuştu.