Bedir ALTUNOK/ KARS, () - KARS’ta Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen, 'Teröre Lanet Şehide Saygı' yürüyüşüne katılan Karslılar birlik ve berberlik örneği gösterdi. Sağduyunun hakim olduğu yürüyüş olaysız sona erdi.
MHP Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Adıgüzel, bazı STK temsilci ve üyeleri ile yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüş Kazımpaşa Caddesi üzerindeki Ülkü Ocakları İl Başkanlığı önünde başladı. Hep bir ağızdan 'Türk-Kürt Kardeştir', 'Bu vatan bizimdir bizim kalacak', 'Askere uzanan eller kırılsın', 'Polise uzanan eller kırılsın', 'Ya Allah Bismillah Allah-u Ekber' sloganları atan kalabalık Faikbey Caddesinden Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) caddesindeki Askerlik Şubesi önüne geldi. Burada İstiklal Marşı’nı okulan topluluk Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı. El ele, kol kola, omuz omuza yürüyerek Kars’ın örnek olan kardeşlik yapısını tüm Türkiye’ye gösteren halk, herkesin birbiriyle kardeş olduğu, kimsenin kimseden ayrı gayrılığının olmadığı, herkesin bu vatan topraklarında kardeşçe yaşamak istediği mesajını verdiler. 
Çocukların ve genç kızların Türk Bayrakları taşıdığı yürüyüşe katılan şehit yakınları da önemli mesajlar verdiler. Yürüyüşe 5 yaşlarındaki Agah Gönen ve Talha Efe Tarkan ile birlikte katılan 65 yaşındaki Hediye Gönen artık anaların ağlatılmamasını istedi. Türk bayrağı örtüsüyle gazetecilere konuşan Hediye Gönen, "Türk milleti; vatanımıza, bayrağımıza, milletimize, askerimize, polisimize sahip çıksın. Birbirimize düşmeyelim, birbirimizden ayrılmayalım. Bu bayrak hepimizindir. Resullullahın yolunda gidelim. Nasıl ki Ebabil Kuşları taşları attıysa inşallah bu taşlar o PKK’lıların üzerine yağar. Anaların hiçbir zaman ahu zarını rabbim yerde koymasın. Vatanımızı, milletimizi, devletimizi hiçbir zaman zalimlere muhtaç etmesin. Ben şehit yakınıyım. Kendi köyümde de (Arpaçay Duraklı) geçmişte şehit oldu. Hepsi benim şehidimdir. Asker de benim şehidimdir, poliste benim şehidimdir, vatan da benimdir, millet de benimdir. Bizler Nene Hatun'un torunlarıyız. Nene Hatun nasıl bombalar taşıdıysa toplansınlar biz de taşıyalım. Elimizi açsınlar, ayağımızı açsınlar, bize yürü desinler, başka hiçbir şey demiyorum. Bakın millet birbirine düşmüş, devlet birbirine düşmüş, arabalarımızı yakıyorlar. Niye yakıyorlar? Biz bu vatanın çocuğu değil miyiz, bu bayrağın sahibi değil miyiz? Hiçbir zaman birbirimize düşmeyelim. Birbirimizin arkamızı yere vurmayalım. Hepimiz bir toprağın çocuğuyuz, hepimiz resulullahın torunlarıyız. Hepimiz Kur’an’a muhtacız, Allah’a her zaman muhtacız. Şahadetimizi çekelim, Allah diyerek yürüyelim” dedi.
Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Adıgüzel de, "Türkiye son iki aydır hemen her gün yeni bir terör saldırısıyla güne uyanıyor. Memleket evlatları hain pusularda, kalleş tuzaklarda can veriyor. Anaların gözünden yaş, babaların yüreğinden hüzün, çocukların yüzünden acı eksik olmuyor. Elleri kınalanarak gönderilen yiğitler albayrağa sarılarak dönüyor. Şehitlerimizin acısı milletimizin yüreğine adeta bir kor olup düşüyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI