Tarihi Sur ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, "Hükümetimizin destekleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kontrolünde, Gazi Caddesi ve Yanık Çarşı’da yapılan yenileme çalışmasıyla Sur’un yeniden cazibe merkezi olması sağlanacak" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, vatandaşlar ve esnafla buluşmaya devam ediyor. Tarihi Sur ilçesinin Gazi Caddesi’ne ticari taksi ile gelen Başkan Atilla, Yanık Çarşı’ya geçerek esnafı ziyaret etti. Başkan Atilla, ilçede halk ile buluştu, sorunları ve talepleri dinledi. Esnafa hayırlı işler dileyen Başkan Atilla, yolda yürürken gördüğü vatandaşlarla selamlaştı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Atilla, iş yerlerinde esnafla beraber çay içti, sohbet etti.

Daha sonra Gazi Caddesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Atilla, genç müzisyenlerin sokakta seslendirdiği şarkıları dinledi.

"Tarihi yapıya uygun mimari bir bütünlük sağlanacak"

Tarihi Sur ilçesinin önemine dikkat çeken Başkan Atilla, "Hükümetimizin destekleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kontrolünde, Gazi Caddesi ve Yanık Çarşı’da yapılan yenileme çalışmasıyla Sur’un yeniden cazibe merkezi olması sağlanacak. Diyarbakır’a ve Sur’a yakışır sokak sağlıklaştırma, çarşıyı yenileme çalışmalarıyla kentin tarihi yapısına uygun mimari bir bütünlük sağlanacak. Esnafımızın da yapılan çalışmalardan memnun kalması bizi ayrıca mutlu etmiştir. Sur’un eskisinden daha iyi bir konuma gelmesi kültürel mirasımızın korunarak tüm Diyarbakırlıların hayal ettiği Sur’un açık hava müzesi olma yolunda yapılan bu yatırımların yakın bir dönemde turizmde de olumlu dönüşlerin olmasını sağlayacaktır. Her zaman Sur esnafımızın yanında olduk ve bu desteğimiz devam edecek" diye konuştu.

"Diyarbakır’da büyük sorunları çözüyorsunuz"

Vatandaşlar ise Başkan Atilla’nın göreve geldiği günden beri kent için faydalı hizmetleri hayata geçirdiğini belirterek, "Diyarbakır’da büyük sorunları çözüyorsunuz. Halkı için çalışan Belediye Başkanımız, bizimle sürekli görüşüyor. Bu durumdan memnunuz. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı her hizmet, halkın beklentilerine cevap veriyor. Cumali Başkanımıza kente yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Tarihi Sur ilçesindeki ziyaret, akşam geç saatlere kadar devam etti.