ANFAŞ, Basın ve Sektör Buluşmaları’nın Kayseri toplantısını gerçekleştirdi. Kayseri’nin gıda ve turizm sektöründen çok sayıda paydaşın bir araya geldiği toplantıda, sektör temsilcileri ANFAŞ fuarlarına tam destek verdi. Fuarlar hakkında bilgi veren ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer ise HotelEquipment ve FoodProduct kapsamında düzenlenecek etkinliklerin sektöre yön vereceğini ifade etti.

ANFAŞ - Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş.; fuarlar öncesinde sektörün pydaşlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor.

ANFAŞ Basın ve Sektör Buluşmaları’nın Kayseri toplantısı, Kayseri Radison Blu Hotel’de gerçekleştirildi. ANFAŞ fuarları ve yol haritasi ile ilgili konuların masaya yatırıldığı buluşmaya, ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, Kayseri Kültür Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş, TAFED - Türkiye Aşçılar Federasyonu Kayseri Şube Başkanı Kadim Bıyık, Kayseri Lokantacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, Kayseri Pancar Koop. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Meysu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Güldüoğlu, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cahit Çıngı, Erciyes Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Doğan, MÜSİAD Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Kemal Lekesiz, ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

1 yılda 30 fur

Sözlerine, göreve geldiği günden bugüne ANFAŞ bünyesinde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi vererek başlayan Murat Özer, “ANFAŞ olarak; Antalya ve ülke ekonomisine katkı sağlamak, kent ekonomisine özelikle kış aylarında dinamik tutmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Turizmi çeşitlendirmemiz gereken bu dönemde ANFAŞ olarak fuarcılık turizmini 2017 - 2018 sezonunda 30 fuara koşuyoruz. Görüşmeleri devam eden fuarlarımızla birlikte önümüzdeki sezon, 30’un üzerinde fuarı hayata geçirmeyi planlıyoruz ve 1, 6 milyonun üzerinde kış aylarında getirmeyi hedeflediğimiz ziyaretçiler ile şehir ekonomisine direk katkı sağlamayı hedeflemekteyiz diye konuştu.

Kış aylarında 1,6 milyon turist

Yaz sezonunun bitmesiyle birlikte Antalya’da başlayan turizmi çeşitlendirme çalışmalarında ANFAŞ olarak fuar turizmini başlattıklarını ifade eden Özer, ‘Yaz turizminin sona ermesiyle kent ekonomisindeki canlılığı 4 mevsim dinamik tutmak için yeni projelere imza atıyoruz. Fuar sektöründe bilindiği gibi harcanan her 100 avronun 85 avrosu kente katkı koymaktadır. Bu yıl gerçekleştireceğimiz 30 fuar ile birlikte 1,6 milyonun üzerinde fuar ziyaretçisini kış aylarında ANFAŞ’ta ağırlamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Sözlerine ANFAŞ fuarları 29.HotelEquipment - Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ve 25.FoodProduct-Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi vererek devam eden Özer, ziyaretçi ve katılımcı profillerinin paralellik gösterdiği fuarların Antalya Expo Center’ın büyümesiyle birlikte tek çatı altında yapma fırsatı bulduklarını ifade etti. Özer, “Sektör temsilcilerinin ortak talebi doğrultusunda iki fuarımızı 17- 20 Ocak 2018 tarihleri arasında eş zamanlı olarak gerçekleştireceğiz. Fuarda yerini alan sektör profesyonelleri; konaklama, ağırlama ve gıda sektörüne dair yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilere aynı anda ulaşabilecek. Katılımcılar; fuar kapsamında düzenlenecek etkinlikler, ikili iş görüşmeleri ve konferanslara doğru hedef kitleye ulaşabilecek” dedi.

Hotel Design Zhow heyecanı 2018(de

29. HotelEquipment kapsamında organize edilen Hotel Design Show hakkında bilgi veren Özer, ”Hotel Design Show heyecanı 2018’de de devam edecek. Otel yatırımcısı, turizm işletmecisi, mimarlar, İçmimarlar ve müteahhitler ve çok sayıda sektör profesyonelinin yoğun ilgi gösterdiği Hotel Design Show’da fuar alanı içerisinde bin metrekarelik alanda, 10 otel odası, karşılama bankosu(resepsiyon) ve lobiden oluşan özel alan kurulacak. TMMOB İçmimarlar Odası’na üye 10 farklı iç mimari grup tarafından projelendirilen 10 farklı otel odası, uygulamaya sponsor olacak tedarikçiler ile işbirliği içerisinde tamamlanarak HotelEquipment Fuarı ile birlikte açılacak. Her sene farklı bir temayla gerçekleştirdiğimiz etkinlikte bu sene retro tasarım teması olmasını belirledik. HotelEquipment; hayata geçireceği etkinliklerle bu sene de sektöre yön verecek” ifadelerini kullandı.

Foodproduct’ta ik etkinlik

25.FoodProduct kapsamında da iki dev etkiinliğin müjdsini veren Murat Özer, “HotelEquipment’ın yanı sıra bu yıl TAFED - Türkiye Aşçılar Federasyonu iş birliğiyle Sanayi Sempozyumu ve Ustaya Danış olmak üzere iki dev etkinlik gerçekleştireceğiz. Sanayi Sempozyumu ile firmalar; TAFED aracılığıyla getirilecek 100 etkin şefe, ekipmanlarının doğru kullanımı ve doğru bilinen yanlışlarını anlatma fırsatı yakalayacak. Sanayi Sempozyumu’nun yanı sıra Ustaya Danış Masası etkinliği kapsamında katılımcılar; kurulacak özel masalarda, TAFED tarafından getirilecek 10 Exclusive Chef’e, yeni ürünlerini bire bir tanıtma imkanı bulacak. İki etkinlik sayesinde etkinliğe katılan firmalar, yaklaşık 1 yılda yüksek bütçelerle gerçekleştirebilecekleri tanıtım imkanını, fuarımız aracılğıyla yakalayabilecek. İki fuarımızda da düzenlediğimiz etkinliklerle sektöre yön vereceğiz” şeklinde konuştu.

Çalışmaların, katılımcıların yüzünü güldürdüğünü söyleyen Özer, “Fuar sırasında yaptığımız satışlarda, katılımcıların yarısından fazlası, 2018’deki organizasyonda yerini aldı. Eylül ayı itibari ile Hotel Equipment ve FoodProduct fuarlarımızda yüzde 85 oranında doluluğa ulaşmış durumdayız. Sektörün önde gelen dev kuruluşları, fuarın açılmasından aylar önce sözleşme imzalayarak yerlerini aldı. Fuar alanımızdaki kapasitenin kısa süre sonra tamamen dolmasını bekliyoruz. Buradan Kayseri’deki tüm paydaşlara çağrımızı yineliyoruz. Geln fuarlarımız aracılığıyla el ele büyüyelim” dedi.

Kayseri’den alım heyetleri hazır

Geçtiğimiz yıl fuarlara getirdikleri alım heyeti sayısını bu sene arttıfacaklarını ifade eden Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Antalya fuarcılıkta önemli bir ivme yakaladı. ANFAŞ’ın yaptığı çalışmaları yakından takip ediyoruz. Geçtiğimiz yıl ANFAŞ fuarlarına odamızdaki üyelerimizle yoğun bir katılım gösterdik. Fuarlardan son derece memnun kaldık. Bu yıl da alım heyeti sayımızı arttırarak fuarlara gelmeye devam edeceğiz” dedi.

Toplantıda konuşmasını gerçekleştiren Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, Kayseri’nin gıda sektöründeki önemi ve gıda sektöröünün geldiği noktayı anlattı. Gıda firmalarının dünyaya açılması gerektiğini söyleyen Ünlü, “Bizler gıda firmalarımızın markalaşarak Avrupa ve Dünya pazarına açılmaları için fuarlara katılımları destekliyoruz. Gıda firmalarımızın rakiplerinden avantajlı hale gelmesinde en büyük araçlardan birisi fuarlardır. Kayseri gibi ticaret ve sanayinin geliştiği ve gelişmesini sürdürdüğü şehrimizin fuarlar aracılığı ile ulusal ve luslararası arenada daha çok söz sahibi olması en büyük temennimizdir” diye konuştu.

Fuararın, üretici ve tüketicileri bir araya getiren önemli bir platform olduğunu belirten Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan,”Üreticilerle müşterileri buluşturan fuarlar, önemli bir köprü olmakla beraber firmalara rakiplerini izleme şansı sağlamaktadır. Fuarlar ayrıca farklı kültürleri bir araya getirerek ülke tanıtımına katkı sağlamaktadır. Bu bağlamda ANFAŞ’ın yürütmüş olduğu çalışmaları destekliyor ve önemsiyoruz” diye konuştu.

Kentlerin turizm ve ticaretinin arttırılması için koordineli bir çalışmanın yapılması gerektiğini söyleyen Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cahit Çıngı, “Bizim kentelerde ticareti haraketlendirmemiz için turizm ve fuarları bütünleştirmemiz lazım. Eğer bir şehirde fuarlar öne geçtiyse o şehir kalkınmıştır” dedi. Toplantıda konuşmasını gerçekleştiren sektör temisilcileri ise ANFAŞ’ın Türkiye ve bölge ekonomisinde önemli bir kaldıraç olduğun altını çizerek; milli fuarcılık yolunda örnek çalışmaların gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yurt dışından 17 ülkeden alım heyetleri hazır

Bu yıl, BAİB - Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği aracılığıyla Bulgaristan, Kırgızistan, Kosova, Tunus, Umman’dan, BAKA - Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı iş birliği ile Kuzey Afrika (MENA), Orta Doğu ve Arap Yarımadası bölgesine ait Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan , ATSO Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve ANFAŞ’ın yurt dışındaki acente iş birliktelikleriyle; Almanya, Balkanlar (Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Kosova, Hırvatistan, Makedonya, Sırbistan) Bulgaristan, Brezilya, Çin, Hindistan, İran (2 Acente),Kosova, Kuzey Irak, Letonya, Mısır, Özbekistan, Tayland, Tunus, ülkelerinde katılımcı ve ziyaretçi için acente sözleşmesi imzalandı.

Afganistan, Azerbaycan, Avustralya, Bulgaristan (2. Acente), Cezayir, Çin (2. Acente), Estonya, Gürcistan, Hindistan (2. Acente), K.Irak (2. Acente), Iran (+3 Acente - ATSO Yönlendirmesi Dahil), İspanya, İtalya, Kazakistan, Kenya, Litvanya, Mısır (2. Acente), Mozambik, Polonya, Portekiz, Tayland (2. Acente), Ürdün ve Yunanistan ile acente bazında görüşmeler devam ediyor.

Yurt dışı çalışmalarının yanı sıra yurt içinde de tanıtım çalışmalarına paydaşlarıyla hız katan ANFAŞ, 2018’de Ekonomi Bakanlığı, TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Antalya Ticaret Borsası aracılığıyla hedef illerdeki ticaret ve sanayi odaları, TÜROFED - Türkiye Otelciler Federasyonu, TUSİD - Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği, AKTOB - Akdeniz Turistik Otelciler Ve İşletmeciler Birliği, TESK - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, GİMAT - Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancılar Derneği, TAFED - Türkiye Aşçılar Federasyonu.

ANFAŞ’ın yapmış olduğu anlaşmalar ile 24 hedef ilde yaptığı gerçekleştirdiği basın ve sektör toplantıları aracılığıyla; 81 ilden gıda toptancıları, kurumsal satın almacılar, otel ve restoran zincirleri, şef ve aşçılar, sektörel ziyaretçi heyetleri getirilecek.