Aşırı ısınma akıllı telefonlarda, özellikle üst modellerde görülebilen bir sorun. Telefonunuzun çok aşırı ısınması, onu kullanırken sizi rahatsız edebileceği gibi, dahili bileşenlere ve pile de zarar verebilir.
Çin’den gelen yeni bir söylentiye göreyse Samsung, gelecekteki telefonlarına sıvı soğutma sistemi eklemeyi planlıyor.Masaüstü PC'lerde rastladığımız sıvı soğutma sistemlerini telefona sığdırmak zor gibi görünse de Samsung, bunu 0,6mm kalınlığındaki sıvı borularıyla çözmeyi düşünüyor. Bu sayede firma, el yakan telefon sorununu kökünden çözmeyi amaçlıyor.

Sıvı soğutma telefonlarda ilk değil; daha önce Xperia Z5 ve Lumia 950 XL'de denenmişti. Samsung'un yapması gereken ise sıvı soğutmayı telefonun maliyetini ve ağırlığını fazla artırmadan telefona entegre etmenin bir yolunu bulmak.Koreli devin bir sonraki nesil telefonu Galaxy S7'nin önemli bir kamera geliştirmesiyle, microSD kart slotuyla ve daha sağlam bir camla gelebileceğini daha önce duymuştuk.
Yani söylentilere bakacak olursak bizi heyecan verici bir telefon bekliyor. Yeni sıvı soğutma sistemi de önümüzdeki seneye yetişirse, ilk görüşte farkı anlamayacak olsak da, çok daha az ısınan bir telefonumuz olacak.

Ülke Haber