Adana’nın Kozan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Sabah 06.30’da 7 pare top atışı ile başlayan kutlamalar, mehter takımı konseri ile devam etti. Tören, 2 Haziran 1920 tarihinde Sırelif, Bucak ve Sırkıntı kollarından ilçeye giriş yapan Milis Kuvvetlerini temsil eden kuvai milliye çeteleri, eli zincirlerle bağlı Hürriyet Kızı’nı esir olduğu Hoşkadem Camisi’nden kurtardı. İşgalin kara günlerini simgeleyen siyah bayrak ile cami kapısındaki düşman bayrağı kaldırılarak minareye Türk Bayrağı çekildi ve ezan okundu. Hoşkadem Camii İmam Hatibi Abdurrahman Yılmaz günün anlamı ile ilgili kısa bir konuşma yaptı.
Belediye Başkan Vekili Mustafa Duru’nun cami önündeki Kurtuluş anıtına çelenk koymasının ardından, şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Mehteran eşliğinde milis kuvvetleri, protokol ve vatandaşın katılımı ile resmi tören alanı olan Adnan Menderes Parkı meydanına yürüyüş yapıldı.
Etkinliklere Kozan Kaymakamı Avni Oral, Garnizon Komutanı Personel Albay Bülent Siper, Jandarma Komutanı Timur Konuk, MHP Adana Milletvekili ve MYK Üyesi Muharrem Varlı, İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ve oda temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.