Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy İsrail Ankara Büyükelçisi Amira Oronu Ankara Genel Merkez’de kabul etti.
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy İsrail Ankara Büyükelçisi Amira Oron’u Genel Merkez makamında kabul etti. Görüşmede Ortadoğu’da yaşanan
gelişmeler Türkiye İsrail ilişkileri İsrail Filistin arasında yaşanan gerginlikler ve çatışmalar konuşuldu. Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy kabulde yapmış olduğu konuşmasında Türk halkı Türkiye Sivil Toplum kuruluşları ve Türkiye İş dünyası Ortadoğu da yaşanan gerginliklerden son derece rahatsızdır. İsrail Devletiyle Filistin Devleti Arasında Birleşmiş Milletler öncülüğünde kalıcı bir barış antlaşması yapılmalıdır İsrail Devleti işgal ettiği Filistin topraklarından çekilmelidir. Türkiye İsrail ilişkilerinin düzelmesi ve normale dönmesi için öncelikle İsrail Filistin meselesi mutlak surette çözüme kavuşmalıdır. İsrail Devleti Filistin Devletinin bağımsızlığını kabul etmediği sürece ve işgal ettiği Filistin topraklarından çekilmediği sürece Türkiye İsrail ilişkilerinin düzelmesi çok zor bir durumdur" dedi.
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy "Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Başkenti Doğu Kudüs olan tam bağımsız bir Filistin Devleti kuruluncaya kadar ve Filistin Devletinin bağımsızlığını bütün dünya devletleri tarafından kabul görülünceye kadar Arap Devletler ligi işbirliğiyle Türkiye Sivil Toplum kuruluşlarının ve uluslararası toplumun katımıyla Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin destek ve katkılarıyla yapmış olduğu uluslararası organizasyonlara çalışmalara hız kesmeden devam edecektir. Başkenti Doğu Kudüs olan tam bağımsız bir Filistin Devleti kurulmasına katkı sağlayacak ve bunun için maddi ve manevi bütün imkanlarını seferber edecektir. Bunu başta İsrail Devletinin Ortadoğu’nun ve bütün dünyanın bilmesini isterim" diye konuştu.
İsrail Devleti Ankara Büyükelçisi Amira Oron görüşmede yapmış olduğu konuşmasında "Öncelikle barışa katkı sağlayan çalışmalarınız için size teşekkür ederim. Biz de İsrail Devleti ve İsrail halkı olarak kalıcı bir barış istiyoruz biz İsrail Devleti ve Halkı olarak her zaman ve her yer de barış istiyoruz" diye konuştu.