AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Suriyeli mültecilere yönelik başlatılan yardım kampanyasında toplanan 134 TIR’lık yardım malzemesi Şanlıurfa’ya ulaştı. Malzemelerin teslim törenine katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, “Kış soğuktur, üşütür ama İstanbul’un kardeşliği ısıtır diyerek kampanyamızı başlattık” dedi.
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Suriyeli mülteciler için ’Üşüyorum Yardım Edin’ sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan yardımlar Şanlıurfa’ya ulaştı. İçerisinde ısıtıcılardan kıyafete, gıdaya kadar binlerce malzemenin bulunduğu 134 TIR’lık yardımın teslimi için AK Parti Şanlıurfa Lojistik Merkezi’nde tören düzenlendi. Törene AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Ahmet Selamet, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti İstanbul ve Şanlıurfa milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.
“KIŞ ÜŞÜTÜR, İSTANBUL’UN KARDEŞLİĞİ ISITIR”
AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, “Muhacir kardeşlerimizi izliyoruz. Bireysel anlamda katkılarımızı da elbette yapmaya çalışıyoruz. Ama buraya gelip sahayı bizzat müşahede ettiğimizde, bir yardım kampanyası başlatabilir miyiz fikri oluştu. Bu yardım kampanyasını hiçbir ajans çalışmasına ihtiyaç duymaksızın, burada gördüğümüz sözü söyleyerek, ’Üşüyorum yardım edin’ sloganıyla İstanbul’da duyurusunu yaptık. Kış soğuktur, üşütür ama İstanbul’un kardeşliği ısıtır diyerek kampanyamızı başlattık” dedi.
İSTANBUL’DAN SURİYELİ MÜLTECİLERE 134 TIR YARDIM
Yardım kampanyasının devam edeceğini belirten Aziz Babuşcu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın bir sivil toplum kuruluşu mantığıyla hareket ettiğini belirterek, şunları söyledi:
“Bu yardım kampanyasını bahar başına kadar sürdürmeyi düşündüğümüz için bugün 134 TIR ama yarın 200 TIR’lara çıkacak tarzda sürdüreceğiz. Bu depo süreklilik arz edecek şekilde faaliyette olacak. Muhacir olmanın, ensar olmanın ne anlama geldiğini bilerek, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın talimatlarıyla bu kampanyayı başlattık. İstanbul teşkilatı sadece siyasi başarılara imza atan bir teşkilat değil, aynı zamanda bir yerde bir acı, bir mazlum sesi bize ulaşırsa, onun için de en iyisini yapmayı ispatlamış bir teşkilat olarak, gerektiğinde en güçlü sivil toplum kuruluşu mantığı içerisinde harekete eder, burada olduğu gibi siyasetin ötesinde bir iyilik kervanının, bir hayırda yarışanlar topluluğunun öncüleri olarak böyle bir başarıya daha imza atmış olduk."
YARDIM KAMPANYASINDA BİNLERCE KIYAFET TOPLANDI
Suriyeli mülteciler için binlerce kıyafet ve ısıtıcının toplandığını dile getiren Babuşcu, “130 bin battaniye depolarımıza inmiş olacak. Aynı şekilde 20 bin civarında elektrikli ve soba olacak tarzdaki ısıtıcılarımız ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. 297 bin adet kışlı giysi ve kolilenmiş olarak da gönderilen 2 bin 500 koli kıyafet, depolarımızdan ve mağazamızdan teslim edilecek. Servis araçlarımız belirlenen noktalara günlük olarak dağıtacaklar” şeklinde konuştu. Babuşcu, bölgeye getirdikleri bir fırının da her gün 20 bin ekmek yaparak mültecilere dağıtacağını söyledi.
Konuşmaların ardından Başkan Aziz Babuşçu, törene katılan protokol üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.