Atatürk Üniversitesi’nde devam eden Bologna Süreci çalışmaları kapsamında ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programları başkanları ve genişletilmiş Bologna Eşgüdüm Komisyonu (BEK) üyeleri, Mavi Salonda düzenlenen bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.
Bologna Sürecinin araçlarıyla üniversitedeki Eğitim Reformu çalışmalarının 2015 yılı yol haritası hakkında bilgi veren Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü ve Bologna Uzmanı Prof. Dr. Fahri Yavuz, özellikle ders bilgi paketindeki eksikliklerin giderilmesi, ders kodlama sistemine uygun olarak ders kodlamalarının yapılması ve Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ile Program Yeterliliklerinin eşleştirilmesi çalışmalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.
Konuyla alakalı olarak program başkanlarına yaptığı sunumda Yavuz, yapılacak çalışmalar akademik birimler tarafından her düzeyde paylaştırılıp iyi takip edilebilirse, kısa zamanda önemli mesafeler alınabileceğini ve bu anlamda program başkanlarına önemli bir sorumluluk düştüğünü vurguladı.
Diploma Eki ve AKTS Etiketi Ödüllerini aldıklarını ve bu başarılara katkı sağlayan herkese yönetim adına teşekkür ettiklerini söyleyen Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu ise, ön lisans, lisans, lisansüstü seviyede olmak üzere üniversitede sekiz yüz civarında birimin olduğunu belirterek, dolayısıyla böyle bir üniversitede bütün ders müfredatlarının elden geçirilmesinin, Bologna kriterlerine göre düzenlenmesinin ve sonucunda başarılı olunmasının çok önemli bir başarı olduğunu ifade etti.
Küfrevioğlu, Ders Bilgi Paketindeki eksikliklerini tamamlaması başta olmak üzere, Bologna Süreci ile ilgili çalışmalarına da önümüzdeki dönem de yoğunlaşacaklarını dile getirdi.