İlk satışa sunulduğu dönemlerde neredeyse tüm dünyada bir çılgınlık haline gelen ve kitap okurları tarafından hayranlıkla alınan e-Kitap satışlarında oldukça önemli bir düşüş gözlemleniyor. İstediği her kitaba ulaşmak isteyenler ile sürekli olarak kitaplarını yanında taşımak isteyenlerin tercihi olan e-Kitap okuyucuların satışlarında geçtiğimiz yıla oranla %17'lik bir düşüş gözlemleniyor.


Bu yüzde 17 oranında yaşanan düşüsün basılı yayına yaradığını açıklayan İngiltere Yayıncılar Birliği, basılı kitabı tercih edenlerin sayısının ise geçen yıla göre %7 oranında artış gözlemlediğini belirtiyor. Analistler tarafından gerçekleştirilen açıklamaya bakıldığında basılı yayınlardaki artış ve e-Kitap okuyucularındaki düşüsün nedeni olarak ise insanların artık dokunmatik ekranlardan kaçıp tek gizlenebildikleri yerin kitap olması olarak gösteriliyor.


Öte yandan tablet bilgisayarlar ile cep telefonları için geliştirilen pek çok farklı e-Kitap okuyucusu uygulaması da bulunurken, buda tüketicilerin aklına e-Kitap'ların gereksiz olduğu düşüncesini getiriyor olabilir.