Özgür ALTUNCU - Taner YENER - Yaşar KAÇMAZ / İstanbul, () - BUGÜN TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, televizyon yayınlarının durdurulmasının ardından, bina dışına çıkarak açıklama yaptı. Açıklama yaptığı mikrofonu gösteren Toros, "Elimdeki mikrofonun yayın mikrofonu olmasını isterdim. Ama o mikrofon sökülüp alındı elimden" dedi.

"BİR POLİS ELİMDEKİ MİKROFONU ÇEKTİ ALDI"

Karşısında oturduğu ekranlardan Kanaltürk ve Bugün TV yayınlarının birer birer düşmesine tanıklık ettiğini anlatan Toros, "Çatımızdaki uydu sistemlerine giren polislerin yetkisiz bir şekilde uydu yayınlarını düşürdüğüne tanık olmak çok ağırdı" diye konuştu.

Yayının kesilmesine rağmen konuşmaya devam ettiğini belirten Toros, "Belki birileri duyuyordur diye... Biliyordum ki tüm mecralardan gitmişti yayın... Bir polis elimdeki mikrofonu çekti aldı. Kimse elimde tuttuğum mikrofonu çekip alamaz, eğer alırsa bu gasptır" dedi.

"UYDURUK EL YAZISI"

Eline bir kağıt tutuşturulduğunu söyleyen Toros, şöyle devam etti:

"Biri, Kanaltürk ile ilgili görevden alma yazısıydı. Birisi de, Bugün TV ile ilgili görevden alma yazısıydı. El yazısıyla yazılmış, imla hataları olan, son derece düzensiz bir yazıydı. Altında da 5 yönetim kurulu üyesinin imzası... 'Tarık Toros'un...' Tarık Toros kim? Sarı çizmeli Mehmet Ağa... 'Görülen lüzum üzerine...' Hangi lüzum? O da yok. 'Görevinden alınması...' Hangi görevinden? O da yok. Murat Uzun ile ilgili yazıda bile Tarık Toros yazıyor."

"BUNLAR SON SÖZLERİMİZ DEĞİL"

Yayın yaptıkları ana kumanda odasından polis gücüyle çıkarıldığını söyleyen Toros, "Kapıya kadar sürüklediler. Ondan sonra bıraktılar. Hiç geri adım atmadık biz. İçeride belki bizi susturduklarını düşünüyorlar ama, bunlar bizim son sözlerimiz değildi. Daha bizim söyleyecek çok sözümüz var. Ben halen Bugün TV'nin yasal imza yetkisi olan Genel Müdürü'yüm. İki tane uyduruk imza atarak bu işin bittiğini ancak göstermelik kalabalıklarınıza anlatırsınız" şeklinde konuştu.