Ömür AVCI/TRABZON,()– TRANSFER sezonuna hızlı başlamasına rağmen teklif götürdüğü hiçbir isimle şu ana kadar anlaşma sağlayamayan Trabzonspor’un eltden çıkarmak istediği yabancı oyuncularından sadece Waris’e teklif geldiği bildirildi.
YABANCILAR ELDEN ÇIKARILAMIYOR
Kamerunlu Stephane M’bia transferinde büyük şok yaşayan Trabzonspor, yeni isimlerle temasa geçmek için çalışmalarını sürdürürken eldeki yabancılar da satılamadı. Sahalardan ekim ayının sonuna kadar uzak kalması beklenen Bosingwa, belindeki sakatlığı sık sık nükseden Cardozo ve arka adalesinden problemi bulunan Yatabare’nin önemli sakatlıkları nedeniyle elden çıkarılmaları mümkün görünmüyor.
Golcü oyuncu transferinde henüz aşama kaydedemeyen bordo mavililerde Cardozo’nun satılması son seçenek olarak değerlendiriliyor. Trabzonspor’da Constant’ın da hem gitmemek için ayak diretmesi, hem de disiplinsiz davranışları nedeniyle kulübe henüz teklif gelmediği belirtildi.
MENAJERLER WARİS’E İLGİ GÖSTERİYOR
Trabzonspor’da şu anda menajerlerin ilgi gösterdiği tek yabancı olarak Waris oluyor. Henüz herhangi bir kulüpten  resmi teklif alınmazken Waris'e ödenen 6 milyon euroluk bonservis bedeli, transferinin önünde engel gibi gözüküyor. Gösterdiği performans nedeniyle bu kadar yüksek bir bonservis bedeline satılması mümkün olmayan Waris için yıllık aldığı 950 bin euro garanti para da hesaba katılarak uygun bir teklifin değerlendirmeye alınması bekleniyor.
GÖZDE OYUNCU MEDJANİ
Trabzonspor’da yönetim ve teknik kadronun şu an için elde kesin olarak tutulması kararını verdiği tek oyuncu ise Cezayirli futbolcu Carl Medjani olarak göze çarpıyor. Takıma hem savunmada hem de skor üretmede geride kalan sezon büyük katkısı olan Medjani’nin, gösterdiği performansla takımda kalmayı garantileyen tek yabancı olduğu bildirildi.
ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Bu arada Trabzonspor’da transfer çalışmaları da devam ediyor. İsveçli Albin Ekdal ile ekonomik şartlarda anlaşamayan yönetimin Benficalı Djuricic, Hull Cityli Jelavic, Parmalı Belfodil’le ilgilendiği ileri sürüldü.
M'BİA DEFTERİ TEKRAR AÇILABİLİR
Öte yandan ekonomik şartlarda anlaşamayınca Türkiye'den ayrılan Kamerunlu oyuncu Stephane M'bia konusunda yarın yeni gelişmeler yaşanabileceği öne sürüldü. Sportif Direktör Süleyman Hurma'nın, bu oyuncunun transferini bitirmek için son ana kadar çaba harcadığı, Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu da bu konuda ikna etmeye çalıştığı belirtildi.
15 GÜNLÜK GECİKMEDE "SERBEST KALIR" MADDESİ
M'bia'nın, özellikle transfer taksitlerinin 15 gün gecikmesi halinde serbest kalmayı istemesi ve 1.5 milyon euro imza parasını peşin olarak talep etmesine sinirlenen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun gösterdiği sert tepkiyi yumuşatmaya çalışan Hurma'nın, oyuncunun temsilcileriyle irtibatı da kesmediği ileri sürüldü.